Τον ισοπέδωσε και τώρα… Παλατάκι

Με ψυχή και προσωπικότητα ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ, ισοφάρισε την ημιτελική σειρά σε 2-2 νίκες, ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και θα παίξει στο Παλατάκι τη Δευτέρα την πρόκριση στον τελικό. Ο δικέφαλος του βορρά αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα, έσβησε μονοκονδυλιά όλες τις προηγούμενες άχρωμες εμφανίσεις του και σκόρπισε τους πράσινους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ερνάντο Γκόμεζ, αλλά και τον υπέροχο λίμπερο Δημήτρη Γκαρά που δεν άφησε μπάλα να πέσει κάτω.
Ειδικά στο 3ο σετ ο ΠΑΟΚ διέσυρε τον Παναθηναϊκό με το ιστορικό 8-25 που διέλυσε κυρίως την ψυχολογία των πράσινων που θέλουν να αντιδράσουν στο τελευταίο ματς, αρκεί να μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι.
Αυτό ήταν το μόνο παιχνίδι που η ομάδα του Καλμαζίδη έπαιξε με βάση τις δυνατότητές της.
Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε να συνεχίσει τις μυθικές εμφανίσεις των υπερβάσεων, αλλά σίγουρα στο πέμπτο ματς μπορεί θεωρητικά να επανέλθει. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ πρώτη φορά έπαιξε με βάση τις δυνατότητες του. Πληγώθηκε πολύ και αντέδρασε ισοπεδωτικά. Θα συνεχίσει έτσι;
 
Μπήκε σαν ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς αφυπνισμένος, σα να άρχιζε τώρα όλη η σειρά. Τέλεια υποδοχή με τον Γκαρά να δίνει ρεσιτάλ, άψογο μπλοκ με τον Ραγκέλ και τον Κουρνέτα να φορτώνει δικαίως τον Γκόμες και λιγότερο τον Χιμένες. Το άριστο σερβίς του δικέφαλου οδήγησε σε πολλά λάθη τους αγχωμένους γηπεδούχους που παραδόθηκαν εύκολα 22-25, χωρίς να απειλήσουν ποτέ υπολειπόμενη σε όλο το πρώτο σετ.
 
Θρίλερ και ρεσιτάλ Γκόμεζ
Με σταθερό προβάδισμα του Παναθηναϊκού κύλησε το δεύτερο σετ, χωρίς να ξεφύγει με περισσότερους από 2 πόντους. Όλα κρίθηκαν στο φινάλε. Ο Πανταλέων σε πρώτο χρόνο έφερε τον Παναθηναϊκό στο σετ μπολ με δυο ευκαιρίες. Ο Ραγκέλ με μπλοκ μείωσε 24-23 και με άσσο ο Χιμένεθ ισοφάρισε σε 24-24. Συνέχισε να διαλύει την υποδοχή του Παναθηναϊκού και με άουτ επίθεση του Μπέλου έδωσε σετ μπολ στον ΠΑΟΚ, στο οποίο απάντησε ο Κουκ. Ίδιο σκηνικό για ισοπαλία στο 26-26 και δεύτερο σετ μπολ για τον δικέφαλο. Μπλοκ στο Εφραιμίδη έφερε την ισοπαλία στο 27 για να ανακτήσει το πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός. Το σκηνικό γνωστό, ισοφάρισε ο Γκόμεζ.  Το 29-28 έγινε με λάθος του Εφραιμίδη στο σερβίς, για να ισοφαρίσει ξανά ο Βενεζουελανός.  Κουκ εναντίον Γκόμεζ, έτσι εξελίχθηκαν οι πόντοι μέχρι το 30-30. Εκεί ο παίκτης του Παναθηναϊκού σημάδεψε άουτ για το τέταρτο σετ μπολ του ΠΑΟΚ που ήταν και το καθοριστικό γιατί ο Γκόμεζ έκανε άσσο και ο δικέφαλος προηγήθηκε 2-0 σετ. Κάπου εκεί το παιχνίδι είχε ήδη τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός άδειασε από δυνάμεις και ψυχολογία. Άλλωστε, 6 παίκτες έχουν ήδη κάνει τρομερές υπερβάσεις σε μια μακρά σειρά τεσσάρων αγώνων, απέναντι σε μια ομάδα με τρομακτικό οπλοστάσιο για τα ελληνικά δεδομένα.
 
Τον διέσυρε
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τα λάθη, ο ΠΑΟΚ ύψωσε τοίχος στο μπλοκ, εκτελούσε με τον Γκόμεζ και κρατώντας εκπληκτική υποδοχή μπήκε για να καθαρίσει το ματς. Κι όχι μόνο το καθάρισε, αλλά διέσυρε τον αντίπαλό του που παραδόθηκε άνευ όρων.  Προηγήθηκε 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ . Ακολούθησαν τρια λάθη του Παναθηναϊκού (μπλοκ Χιμένες στον Μπέλο, επίθεση Μπέλου στο φιλέ και παράβαση Πανταλέοντα στο φιλέ) για να γίνει το σκορ 6-11. Ο Γκόμεζ σταμάτησε τον Κουκ και αμέσως μετά ο Χιμένες τον Παπαδοπουλο. Αυτά τα δυο μπλοκ έβαλαν το ματς στη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης από το 6-13. Η ψυχολογία του Παναθηναϊκού έπεσε στο ναδίρ και το σερί του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε αναπάντητο. Πρώτα ο Κουκ και μετά ο Πανταλέων επιτέθηκαν στο φιλέ και στη συνέχεια ο Παντακίδη πήρε πόντο σε πρώτο χρόνο για το 6-16 που έμοιαζε απίστευτο. Είχε κι άλλο όμως. Δυο ακόμη φορές ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε στο φιλέ, ο Χιμένες σκόραρε και το ταμπλώ έγραψε 6-19! Οι πράσινοι πήραν πόντο μόνο όταν ο δικέφαλος έφτασε στον 22ο πόντο! Το 8-25 έμοιαζε απίστευτο , αλλά ήταν απολύτως χαρακτηριστικό των προθέσεων του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΠΑΟΚ 0-3 (22-25, 30-32, 08-25)

Σχετικά άρθρα