Η Νάπολι… δάγκωσε (4-1) τους «λύκους»

Η Νάπολι μπορεί να προηγήθηκε με τον Ιγκουαΐν να χρησιμοποιεί και το χέρι του για να κατεβάσει τη μπάλα πριν σκοράρει, αλλά στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακή και πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 4-1 στη Γερμανία κόντρα στην Βόλφσμπουργκ στο πρώτο τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Χάμσικ να πετυχαίνει δυο γκολ… Έτσι, οι «παρτενοπέι» είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά! Έπεσαν… κορμιά στη Σεβίλλη, με την κάτοχο να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-1 και με ανατροπή κόντρα στη Ζενίτ. Η Φιορεντίνα με γκολ στο τέλος κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (1-1) στο Κίεβο από την Ντιναμό, όρθια (0-0)… η Ντνιέπρ στο Μπριζ!
Η Νάπολι μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με την Βόλφσμπουργκ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, που φέτος κάνουν εκπληκτική χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις. Μόνο που στο 15΄ο Ιγκουαΐν κατέβασε την μπάλα με το χέρι και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 23’ ο Χάμσικ με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Στο 45+1 η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, μετά από σουτ του Σούρλε και επέμβαση του Αντούχαρ. Στο 48′ ο Ιγκουαΐν βγήκε τετ-α-τετ, αλλά έσωσε την ομάδα του ο Μπενάλιο, αλλά στο 65’ σκόραρε ξανά ο Χάμσικ, ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι «παρτενοπέι» πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και σκόραραν ξανά στο 77’ με κεφαλιά του Γκαμπιαντίνι με κεφαλιά, δύο λεπτά μετά την είσοδό του. Η Βόλφσμποργκ μείωσε στο 80’ με γκολ του Μπέντνερ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Οι συνθέσειςΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Νάλντο, Νότσε, Ροντρίγκεζ, Καλιγκιούρι, Ντε Μπρούιν, Σούρλε (63’ Πέρισιτς), Λουίζ Γκουστάβο, Γκιλαβογκί (70’ Άρνολντ), Βιεϊρίνια, Ντοστ (57’ Μπέντνερ).ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Μέρτενς (60’ Ινσίνιε), Χάμσικ (76’ Γκαμπιαντίνι), Νταβίντ Λόπεζ, Ινλέρ, Καγιεχόν, Ιγκουαΐν (86’ Ενρίκε).
Έβγαλε… ψυχή η Σεβίλλη (κάτοχος) στο «Σάντσες Πιθχουάν» και κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Ζενίτ, φτάνοντας στην επιτυχία με ανατροπή! Τα πάντα θα… κριθούν βέβαια στο «Πετρόφσκι» στην Αγία Πετρούπολη! Το παιχνίδι τα είχε όλα… Γκολ, δύναμη, σκληρά μαρκαρίσματα, πολλές φάσεις! Η φιλοξενούμενη, που έπαιζε με πολλές απουσίες, κατάφερε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της και προηγήθηκε με τον Ριαζάντσεβ στο 29’… Με 0-1 έληξε το πρώτο μέρος, παρότι οι Ανδαλουσιάνοι πίεσαν για την ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για την να φτάσουν σε γκολ. Από ένα σημείο και μετά άσκησαν αφόρητη πίεση στη Ζενίτ. Τελικά, έφτασαν σε δυο γκολ με τους Μπάκα (73’), και Ντένις Σουάρες (87’), είχαν και άλλες φάσεις για γκολ, ζήτησαν και πέναλτι. Η ρωσική ομάδα προσπάθησε να κρατήσει, και ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν έφτασε σε άλλο γκολ…     Οι συνθέσειςΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Κόκε (46′ Ντένις Σουάρεθ), Παρέχα, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Ιμπόρα (46′ Εμ’Μπιά), Μπανέγκα, Αλέις Βιντάλ, ΧΑ Ρέγιες, Γκαμεϊρό (64′ Μπάκα).ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Νέτο, Γκαράι, Λόμπαρτς, Ανιουκόβ, Βιτσέλ, Χάβι Γκαρθία, Ριαζάντσεβ (82′ Τιμοστσούκ), Σατόβ (75′ Χοτζανιγιάζοβ), Ρόντιτς (65′ Μογκιλέβετς), Ροντόν.
Η Φιορεντίνα έμεινε… όρθια στο Κίεβο με γκολ στο 90’+2, όταν και ισοφάρισε σε 1-1. Έτσι, όλα θα κριθούν στο «Αρτέμιο Φράνκι», με τους «βιόλα» να έχουν προβάδισμα. Το παιχνίδι είχε πάθος και ένταση και θα μπορούσαν να είχαν μπει και άλλο τέρματα. Στο 36’ ο Λενς σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, αλλά η Φιορεντίνα… βρήκε γκολ στο 90’+2 με απίστευτο γυριστό σουτ από τον Μπαμπακάρ.Οι συνθέσειςΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Αντούνες (24’ Βίντα), Ντράγκοβιτς, Κατσερίντι, Σιντόρτσουκ (68’ Μπελαντά), Ριμπάλκα, Μπουγιάλσκι (80’ Σούμακ), Λενς, Γιαρμολένκο, Τεόντορτζικ.ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Αλόνσο, Τόμοβιτς, Μπαντέι, Φερνάντεζ, Χοακίν (68’ Βάργκας), Βαλέρο (83’ Ακουιλάνι), Γκόμεζ (77’ Μπαμπακάρ), Σαλάχ.Η Ντνιέπρ συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να πάρει 0-0 εκτός έδρας από την Κλαμπ Μπριζ και έτσι ελπίζει να κάνει μια ακόμα έκπληξη, φτάνοντας στα ημιτελικά. Οι Ουκρανοί με προσοχή στην άμυνά τους, κατάφεραν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι έδειξαν κατώτεροι των περιστάσεων. Έτσι. και σ’ αυτό το ζευγάρι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς…   Οι συνθέσεις ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Ράιαν, Ντε Φάου, Σίμονς, Μέχελε, Ντε Μποκ, Φρανσίσκο Σίλβα, Φόρμερ, Βίκτορ Βάθκεθ, Ρεφαέλοβ (89′ Κούπμαν), Ισκιέρδο (79′ Ντιρκξ), Ουλαρέ (72′ Ντε Σούτερ).ΝΤΝΙΕΠΡ: Μπόικο, Φέντετσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα, Φεντορτσούκ, Λουτσκέβιτς (80′ Μπρούνο Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Ροτάν (89′ Μπέζους), Κάλινιτς (78′ Σελέζνιοβ).
Αναλυτικά στα πρώτα ματς των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ έχουμε:ΠέμπτηΣεβίλλη – Ζενίτ 2-1 (73′ Μπάκα, 87′ Ντένις Σουάρεθ / 29′ Ριαζάντσεβ)Μπριζ – Ντνιέπρ 0-0Ντινάμο Κιέβου – Φιορεντίνα 1-1 (36′ Λενς / 90’+2 Μπαμπακάρ)Βόλφσμπουργκ – Νάπολι 1-4 (80′ Μπέντνερ / 15′ Ιγκουαΐν, 23′, 64′ Χάμσικ, 77′ Γκαμπιαντίνι)

Σχετικά άρθρα