Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 2.5 δισ. ευρώ έσοδα αναμένονται μόνο από 5.500 ΑΦΜ της λίστα Νικολούδη
2.5 δισ. ευρώ έσοδα αναμένονται μόνο από 5.500 ΑΦΜ της λίστα Νικολούδη thumbnail

2.5 δισ. ευρώ έσοδα αναμένονται μόνο από 5.500 ΑΦΜ της λίστα Νικολούδη

Συνολικά 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισπράξει το κράτος από 5.500 υποθέσεις δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.


Συνολικά ελέχθησαν 28.000 ΑΦΜ της αποκαλούμενης “λίστας Νικολούδη”. Η σύγκριση που έγινε ήταν με το τι δηλώνει το κάθε ΑΦΜ και με το τι καταθέσεις έχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Προέκυψαν 5.500 υποθέσεις με απόκλιση ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί. Ο φόρος που αναλογεί στα χρήματα αυτά ανέρχεται στα 2.5 δισ. Ευρώ.


Από αυτά τα χρήματα του φόρου, έχουν εισπραχθεί ελάχιστα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη ο καταλογισμός είναι πολύ αργός.


Όπως είπε ο κ. Νικολούδης, στη λίστα συμπεριλήφθηκαν στοιχεία από το 2010 και έπειτα, καταθετών που είχαν από 200.000 ευρώ και πάνω και είχαν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν απονέμεται Δικαιοσύνη, αφού αυτή κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ σημείωσε πως δεν ευελπιστεί ότι θα εξαλείψει τη διαφθορά, αλλά θα την περιορίσει.


 


Μεικτά κλιμάκια ελέγχου στα τελωνεία


Μεικτά κλιμάκια ελέγχου που αποτελούνται από στελέχη του ΣΔΟΕ, της οικονομικής αστυνομίας και του εσωτερικού ελέγχου υπουργείου Οικονομικων και του λιμενικού έχουν ήδη ξεκινήσει τελωνειακούς ελέγχους από τη Μεγάλη Δευτέρα σε όλες τις πύλες εξόδου του Ν. Αττικής σε λιμάνια τελωνεία και αεροδρόμια προκειμένου να παταχθεί κάθε μορφή λαθρεμπορίου.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικράτειας κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, τα κλιμάκια θα επεκταθούν σύντομα και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ θα κάνουν ελέγχους και αποελέγχους την ίδια ημέρα.


Στόχος είναι να δημιουργηθεί σε όλους η αίσθηση ότι ανα πάσα στιγμή θα υπάρχει ένα «μάτι» που θα τους εποπτεύει όλους.


Μάλιστα, όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με πρέσβεις ξένων χωρών, κάποιοι εξ αυτών του είπαν ότι θα είχε λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας αν είχε αντιμετωπιστεί τα φαινόμενα λαθρεμπορίας.


Στην συνέντευξη που έδωσε ο κ. Νικολούδης σημείωσε ότι δεν γνωρίζει με ευθύνη ποιου το 2012 η Ελβετία στο πλαίσιο συμφωνίας της με την Ελλάδα για τον έλεγχο καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες ήταν έτοιμη να δώσει στη χώρα μας 1.4 δισ. ευρώ ως προκαταβολή των φόρων που εκτιμούσαν ότι θα εισπράξουν.


Όπως είπε, όμως, τα χρήματα αυτά δεν εισπράχθηκαν ποτέ χωρίς να γνωρίζει εάν έγινε με ευθύνη της Ελβετίας ή δική μας.


koutipandoras

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X