«Σημαία της ΑΕΚ ο Αμερικάνος»

«Η ΑΕΚ διαθέτει μία νέα διοίκηση η οποία σκέφτεται την Ιστορία της ομάδας», επισήμανε ο Ντράγκαν Σάκοτα για την τελετή απόσυρσης της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου που θα πραγματοποιηθεί αύριο πριν την έναρξη (18/4, 17:00) της εντός έδρας συνάντησης της Ένωσης με τα Τρίκαλα για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.
Ο κόουτς της ΑΕΚ σχολίασε αρχικά για την αυριανή αναμέτρηση: «Δεν ξέρουμε ούτε εμείς σε τι κατάσταση θα είμαστε σε αυτό τον αγώνα καθώς προερχόμαστε από διακοπή. Δώσαμε τρεις φιλικούς αγώνες ούτως ώστε να παραμείνουμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Είμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε προβλήματα και θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη ρεβάνς από μία ομάδα που μάς κέρδισε στον πρώτο γύρο».
«Τόσο τα Τρίκαλα όσο και εμείς έχουμε αλλάξει αρκετά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου», παρατήρησε στη συνέχεια ο Σάκοτα και εξήγησε: «Σίγουρα η ήττα στα Τρίκαλα μάς κόστισε, ειδικά εκείνη την περίοδο όπου μας έλειπαν κάποιοι παίκτες».
«Έχουμε μεγάλη ανάγκη να κερδίσουμε το αυριανό ματς και ελπίζω να μπούμε με ενθουσιασμό από την αρχή για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», τόνισε ο προπονητής της Ένωσης και αναφέρθηκε στην σημασία της εκδήλωσης της απόσυρσης της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου: «Η ΑΕΚ διαθέτει μία νέα διοίκηση η οποία σκέφτεται την Ιστορία της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό να τιμώνται άτομα που αποτελούν την Ιστορία της ΑΕΚ, όπως είναι ο Γιώργος Αμερικάνος, ο οποίος θα γίνει η «σημαία» της ομάδας. Ο Γιώργος Αμερικάνος συνδέεται με την πρώτη μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ αλλά και του ελληνικού μπάσκετ και ήταν η απαρχή για όσες επιτυχίες ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια».
«Ελπίζω ο κόσμος που θα δώσει το «παρών» στον αυριανό αγώνα να θυμηθεί τις παλιές στιγμές της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα τον χρειαζόμαστε για να στηρίξει και την ομάδα μας», ευχήθηκε ο Σάκοτα και σημείωσε: «Υπολείπονται τέσσερις αγωνιστικές ακόμα για να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος και θέλουμε με την βοήθεια και του κόσμου να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Σχετικά άρθρα