Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εντόπισαν φοροφυγάδες, αλλά ψάχνουν τα λεφτά
Εντόπισαν φοροφυγάδες, αλλά ψάχνουν τα λεφτά thumbnail

Εντόπισαν φοροφυγάδες, αλλά ψάχνουν τα λεφτά

"Kάποιοι δήλωναν 20-25.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο και είχαν 1 εκατ. καταθέσεις. Ελέγξαμε 28.000 ΑΦΜ, εντοπίσαμε πάνω από 5.500 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής μέχρι το 2011 ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ, έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ και στις εφορίες, αλλά ακόμα υπάρχει σημαντική δυσκολία να τα εισπράξουμε, εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της "Εφ.Συν." ("Αυτοί είναι, πιάστε τους", 10.4.2015).


Ουσιαστικά η μπάλα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο γήπεδο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για τα έσοδα, Δημήτρη Μάρδα, για τον οποίο ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει στον συγκεκριμένο τομέα.


Τη σύσταση και λειτουργία μικτών κλιμακίων των ελεγκτικών μηχανισμών στις εισόδους όλης της χώρας, με στόχο την καταπολέμηση όλων των ειδών του λαθρεμπορίου (καύσιμα, καπνικά, κινέζικα προϊόντα κ.ά.) ανακοίνωσε επίσημα χθες ο Παναγιώτης Νικολούδης, υπογραμμίζοντας πως ο μοναδικός τρόπος για να ελεγχθούν οι ίδιοι οι μηχανισμοί ελέγχου της διαφθοράς είναι να υπάρχουν διαφορετικές υπηρεσίες (Τελωνεία, Οικονομική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων) με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες που η μία θα επιτηρεί την άλλη. "Πίσω από αυτά τα κλιμάκια θα είναι η υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων της Αστυνομίας, και μετά θα είμαι εγώ, και πίσω από μένα ο πρωθυπουργός", είπε ο υπουργός.


Τα κλιμάκια


Οι πρώτες αναφορές των μικτών κλιμακίων ήταν ιδιαίτερα θετικές, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως σε ένα από τα σημεία ελέγχου στον Πειραιά, όταν πήγαν αιφνιδιαστικά οι ελεγκτές τη Μεγάλη Εβδομάδα, σταμάτησε όλως τυχαίως ο εκτελωνισμός. "Σε αυτήν τη χώρα σε όλους τους τομείς τα κάναμε λάθος και γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Π.χ. στον τομέα της αστυνόμευσης ή στον τομέα της διοίκησης. Θέλω τη συμμόρφωση με τον νόμο και ας μην πιάσω πολλούς λαθραίους.


Δεν θα ενθουσιαστώ να πιάνω κάθε μέρα ένα λαθρέμπορο και να τον στέλνω στον εισαγγελέα. Θα με ικανοποιήσει ότι θα ξέρουν και οι μεν και οι δε ότι θα υπάρχει το κλιμάκιο και έτσι θα σταματήσουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης, που εξήγησε πως από τη σύγκριση των εισπράξεων του 2014, του 2015 και του 2016 θα διαπιστωθεί αν οι κινήσεις του θα φέρουν, όπως αναμένει, αποτελέσματα.


efsyn.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X