Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απίστευτη αποκάλυψη: Συντάξεις στα 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές
Απίστευτη αποκάλυψη: Συντάξεις στα 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές  thumbnail

Απίστευτη αποκάλυψη: Συντάξεις στα 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές


Ασφυκτικές πιέσεις για νέες περικοπές ακόμη και στις κατώτατες συντάξεις δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.


Οι πιστωτές εμφανίζονται ανυποχώρητοι και στις απαιτήσεις τους σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.


Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, παραμένει ανυποχώρητη στις "κόκκινες γραμμές" που έχει θέσει και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα ματαιώνει τις θεσμοθετημένες περικοπές.


Σύμφωνα με τη Real News, τα τεχνικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπαλλήλους-εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κλιμακώνοντας τις απαιτήσεις τους, ζήτησαν τη δραστική περικοπή των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι.


Αυτό σημαίνει πως το ύψος της κατώτατης σύνταξης δεν θα ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.


Τις συγκεκριμένες υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, σε δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή καλημέρα του skai.


Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», μια τέτοια αλλαγή θα θίξει περισσότερους από 623.494 συνταξιούχους, δηλαδή το 30,6% των συντάξεων γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα.


Πρόκειται για το 50% των συντάξεων που καταβάλλει το ΙΚΑ και με αυτόν τον τρόπο έμμεσα τίθεται εκ νέου επί τάπητος η αύξηση των ετών ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.


kontranews.gr


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X