Maras is back!

Ο Βλάσης Μάρας επέστρεψε και επέστρεψε δυναμικά. Ο θρύλος του μονόζυγου έκανε πρόγραμμα μεταλλίου για πρώτη φορά μετά το 2012 και κατέκτησε το χάλκινο! Είναι το 8ο μετάλλιο ενός τεράστιου αθλητή! Ο Μάρας είχε κατακτήσει το χάλκινο και το 2012 στο ίδιο κλειστό στο Μονπελιέ.
Τώρα με αυτοπεποίθηση -το μόνο που του έλειψε μετά το Λονδίνο- θα διεκδικήσει μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου για να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί να είστε βέβαιοι ότι αυτή τη φορά θα πάρει αυτό που αξίζει!
Ο Σάκης ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση στο βλέμμα και απόλυτη ψυχραιμία για την επιστροφή του στις διακρίσεις. Στο μονόζυγο ήταν σταθερός, γρήγορος με εμφανή την προσπάθεια να αποφύγει το λάθος. Έκανε σχεδόν την τέλεια έξοδο με κάτι ελάχιστα από μισό βήμα παραπάνω, έχοντας κάνει δυναμική εκτίναξη για το φινάλε του. Η μείωση που του έκαναν ήταν για μικρό διαχωρισμό στα πόδια και μικρά λαθάκια πάνω στο μονόζυγο. Τον βαθμολόγησαν με 14,666. Απείχε μια ανάσα από το πρώτο σκαλί του βάθρου, αλλά πλέον έχει ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό ήταν ορατό. Ο Μάρας πάει ολοταχώς για ένα θριαμβευτικό φινάλε!
Ο Κροάτης Μόζνικ έκανε ένα σχεδόν καθαρό και δύσκολο πρόγραμμα με σωστή έξοδο, που του έδωσε 14,833 και το χρυσό μετάλλιο!
Ο Βρετανός Όλνταμ ίσως άξιζε και παραπάνω από το 14,766 που πήρε για ένα πραγματικά εντυπωσιακό πρόγραμμα για το ασημένιο μετάλλιο.
Καρδίες έσπασαν καθώς περιμέναμε την βαθμολογία του καλού προγράμματος του Σατίλοφ, που τελικώς βαθμολογήθηκε με 14,566 καθώς θεώρησαν μη καθαρό το πρόγραμμά του.
Πτώση είχε (και ήταν έκπληξη) ο Γάλλος Οζίς, ο Λευκορώσος Μπακαλάου και ο Μπρέγκερ.
 
Το βάθρο
1.Μόζνικ
2. Όλνταμ
3. Μάρας
 
Οι βαθμολογίες με τη σειρά που αγωνίστηκαν
 
Μόζνικ (Κροατία) 14.833
Οζις (Γαλλία) 13,766
Τόμας (Βρετανία) 14.033
Μπακαλάου (Λευκορωσία) 12,033
Όλνταμ (Βρετανία) 14,766
Μάρας (Ελλάδα) 14,666
Μπρεγκερ (Ελβετία) 12,433
Σατίλοφ (Ισραήλ)  14.566
Τσάρεβιτς (Λευκορωσία) 14,633
 
 
 
 
 
 

Σχετικά άρθρα