Πανηγύρισε ο Χάμιλτον στο Μπαχρέιν

Ο Λούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο Μπαχρέιν και διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία των οδηγών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κίμι Ράικονεν με την Φεράρι εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Ρόσμπεργκ στον τελευταίο γύρο.
Ο Τζέισον Μπάτον δεν κατάφερε να αγωνιστεί αφού αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο μονοθέσιο του.
Στην εκκίνηση ο Λούις Χάμιλτον δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει την πρώτη θέση και έμεινε σε αυτή μέχρι να πέσει η καρό σημαία. ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξεκίνησε και αυτός καλά κάτι που δεν έκανε ο Ρόσμπεργκ. Ο Ράικονεν ξεκίνησε δυναμικά και πέρασε στην τρίτη θέση.
Ο Ρόσμπεργκ κατά τη διάρκεια του αγώνα πέρασε 3 φορές τον Φέτελ ωστόσο στον 37ο γύρο βγήκε εκτός πίστας και χρειάστηκε να μπει στα πιτς κάτι που του στοίχισε. Έτσι βρέθηκε να τερματίζει στην 5η θέση.
Ο Ράικονεν από την άλλη μεριά είδε τον Ρόσμπεργκ να κάνει ένα κακό φρενάρισμα στον τελευταίο γύρο και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Χτύπησε… και προσπέρασε κλέβοντας ουσιαστικά την δεύτερη θέση και σπάζοντας το 1-2 της Μερσέντες.
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Μπότας με Γουίλιμας και ο Φέτελ με Φεράρι. Οι υπόλοιποι της δεκάδας ήταν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο με Ρέντ Μπουλ, Ρομάν Γκροζάν με Λότους, Σέρχιο Πέρες με Φόρς Ίντια, Ντάνιελ Κβίατ με Ρέντ Μπουλ και Φελίπε Μάσα με Γουίλιαμς.
Αυτή είναι η τρίτη φετινή για τον Χάμιλτον που φαίνεται να μην έχει αντίπαλο και η δεύτερη συνεχόμενη στο Μπαχρέιν. 

Σχετικά άρθρα