Τριετές deal και με οικονομικά οφέλη

Το super deal της ΑΕΚ με τη ΝΙΚΕ το είχε αποκαλύψει το Pamesports.gr στις 28 Σεπτεμβρίου του 2014! Την περίοδο που ο… κόμπος είχε φτάσει στο χτένι με την ανοργανωσιά της Puma, η οποία καθυστερούσε αδικαιολόγητα να παραδώσει το αθλητικό υλικό στην ΑΕΚ.

Δεν είναι μάλιστα υπερβολή αν πούμε ότι οι παροχές της γερμανικής εταιρείας ήταν κατώτερες του αναμενόμενου τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Είναι δε ενδεικτικό πως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μοιράζουν δεξιά και αριστερά φανέλες (όπως σε παλαιότερες εποχές), διότι στα Σπάτα δεν υπάρχει πλεόνασμα.

Οι υπογραφές ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη ΝΙΚΕ έπεσαν πριν από περίπου τρεις μήνες. Είναι τριετούς διάρκειας και τα οφέλη είναι ανταποδοτικά. Το πιο σημαντικό στοιχείο ωστόσο σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χορηγίες που έχει η αμερικάνικη εταιρεία στη Super League, είναι πως η ΑΕΚ θα έχει και οικονομικό κέρδος από αυτά το deal (το οποίο φημολογείται ότι θα ανέρχεται τουλάχιστον σε 500.000 ευρώ ετησίως)! Κάτι που δεδομένα δεν ισχύει στις περιπτώσεις των Αστέρα Τρίπολης, Skoda Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ακόμα και σε αυτές του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος, που είναι αυτή τη στιγμή τα “βαριά χαρτιά”!

Στη Nike θέλουν η ΑΕΚ να αποτελέσει τη “ναυαρχίδα” τους ενόψει των επόμενων αγωνιστικών περιόδων και για αυτό το λόγο το deal είναι πολυετές. Μάλιστα ο αμερικανικός κολοσσός -όπως σας είχαμε ενημερώσει- θα αναλάβει και τη διάθεση των προϊόντων της ομάδας στους φιλάθλους, δημιουργώντας μπουτίκ (πιθανότατα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ δεδομένα θα υπάρχει χώρος στο ΟΑΚΑ όπου είναι τα γραφεία και αγωνίζεται η ΑΕΚ) στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών club.

Η Nike η οποία έντυνε την ΑΕΚ από το 2000 μέχρι τα μέσα του 2004 (όταν επί προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη ακολούθησε μία περίοδος 3 1/2 ετών συνεργασίας με την Adidas και στη συνέχεια προέκυψε ελέω… Ριβάντο ο γάμος με την Puma), ντύνει ποδοσφαιρικούς “κολοσσούς”, όπως οι Εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μέχρι το καλοκαίρι), η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μπόκα Τζούνιορς, η Κορίνθιανς, αλλά και τις Π.Σ.Ζ., Μονακό, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα, και Μάντσεστερ Σίτι…

Σχετικά άρθρα