Mission… (im)possible!

Η ψυχή του… εξάστερου είναι για τα δύσκολα. Με την πλάτη στον τοίχο και το “βαρύ φορτίο” του 0-2 ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε (21:45, ΝΕΡΙΤ, pamesports.gr) στο ΟΑΚΑ να δείξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος, να κάνει όσα δεν έκανε στα δύο ματς στη ρωσική πρωτεύουσα και αν τελικά “πέσει” να το κάνει με… μάχη.
Όλα είναι εις βάρος της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Διαφορά δυναμικότητας (όπως φάνηκε στους δύο αγώνες), στατιστικά, προγνωστικά και φυσικά η… στοιχειωμένη παράδοση που “απαγορεύει” σε όποια ομάδα βρίσκεται πίσω με 0-2 να προκρίνεται στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Όμως, οι “Πράσινοι” έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορούν να πάνε κόντρα σε όλους και σε όλα και τρανή απόδειξη αυτού είναι τα περσινά ματς με την ΤΣΣΚΑ όταν και πάλι είχαν χάσει τα δύο πρώτα ματς και οδήγησαν τη σειρά σε πέμπτο.
Για την αποψινή “μάχη” ο τεχνικός του “Τριφυλλιού” δεν μπορεί να υπολογίζει στον Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη και την Κυριακή ακολούθησε μέρος του προγράμματος. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκάνι Λαουάλ ενώ αντίθετα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι “ετοιμοπόλεμος” μετά από τη θλάση στο γαστροκνήμιο που τον ταλαιπώρησε.
Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα εκτός από τη γνωστή απουσία του Βιτάλι Φριτζόν. Η ρωσική ομάδα ήρθε στην Αθήνα ξεκούραστη καθώς δεν είχε υποχρεώσεις στην VTB League.
Υπέρ της ΤΣΣΚΑ η προϊστορία καθώς σε συνολικά 32 ματς οι Ρώσοι έχουν πανηγυρίσει 17 νίκες έναντι 15 του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ως γηπεδούχοι οι “Πράσινοι” έχουν επικρατήσει 8 φορές σε 12 αναμετρήσεις.

Σχετικά άρθρα