Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι προανήγγειλε η Βαλαβάνη για όσους δεν μπούν στις 100 δόσεις;
Τι προανήγγειλε η  Βαλαβάνη για όσους δεν μπούν στις 100 δόσεις; thumbnail

Τι προανήγγειλε η Βαλαβάνη για όσους δεν μπούν στις 100 δόσεις;

Ερχονται κατασχέσεις σε όσους δεν μπουν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις


..και «Μπόνους» για όσους πληρώσουν άμεσα τον φόρο εισοδήματος – Τι περιλαμβάνει ο κατάλογος μεγαλοοφειλετών που δεν έχουν φροντίσει να ενταχθούν σε τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους


«Μικρό μπόνους» στους συνεπείς φορολογούμενος που θα σπεύσουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου και αυστηρά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης κατά των μεγαλοοφειλετών που δεν θα φροντίσουν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων προανήγγειλε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση τρέφει μεγάλες προσδοκίες για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης και δεσμεύτηκε πως «μέχρι να ολοκληρωθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα υπάρξουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης».

Πρόσθεσε, όμως, ότι «ετοιμάζεται πακέτο μέτρων για όσους δεν ανταποκριθούν για μετά τέλος της ρύθμισης», ενώ αποκάλυψε ο επικαιροποιημένος κατάλογος μεγαλοοφειλετών που δεν έχουν φροντίσει να ενταχθούν σε τακτοποίηση των  εκκρεμοτήτων τους  περιλαμβάνει: 

-10 Δήμους
-Ποδοσφαιρικές ομάδες
-ΔΕΚΟ
-Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
-60 ναυτιλιακές εταιρίες
-200 βιομηχανίες
-Εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις»

Ακόμη, είπε ότι οι οφειλέτες ποσών άνω των 150.000 ευρώ είναι 10.500 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν περίπου 20 δισ. ευρώ και 13.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν 47,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, η κυρία Βαλαβάνη τόνισε ότι τα χρέη προς το κράτος ανέρχονται συνολικά σε 77 δις ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 2,2 δισ ευρώ έχουν μπει σε ρύθμιση!


 


 


http://www.protothema.gr/

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X