Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοιχτό στις 18 Μαΐου
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοιχτό στις 18 Μαΐου thumbnail

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοιχτό στις 18 Μαΐου

Η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του στο κοινό το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει αρχίσει.
Και μπορεί οι αρμόδιοι να κάνουν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να υποδεχθούν το ευρύ κοινό όσο το δυνατόν συντομότερα – αν και ο στόχος εντός του 2015 δεν είναι μετά βεβαιότητας εφικτός -, όμως οι πρώτοι τυχεροί θα πάρουν μια γεύση από το πώς το παλιό εργοστάσιο Φιξ επί της Λεωφόρου Καλλιρρόης έχει μετατραπεί σε έδρα του ΕΜΣΤ στις 18 Μαΐου, όταν και θα εορτασθεί η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Αν τελικά πάνε όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κατόπιν προσκλήσεως ομάδες ειδικού κοινού θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νέο κτίριο τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ προγραμματίζεται να υπάρξει τιμητική πρόσκληση για τους εργάτες που δούλεψαν τόσα χρόνια για τη μετατροπή του κτιρίου σε μουσειακό χώρο.

Οσο για τα πολλά ερωτήματα που εκκρεμούν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και το μέλλον του μουσείου, η διευθύντριά του Κατερίνα Κοσκινά υπόσχεται ότι θα δώσει απαντήσεις σε όλα έως το τέλος Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου.


tanea

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X