Μπουγάτσα με αχλάδια!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 φύλλο σφoλιάτας</li>
<li>4 αχλάδια</li>
<li>1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο</li>
<li>1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας</li>
<li>ζάχαρη όση θέλουμε</li>
<li>σταφίδες (όσες θέλουμε)</li>
<li>ξηροί καρποί (όσους θέλουμε) χοντοκομμένους</li>
<li>λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για την κρέμα</strong></span></p>
<ul>
<li>3 κρόκοι αυγών</li>
<li>400 γρ. γάλα</li>
<li>1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι</li>
<li>1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουερ</li>
<li> 75 γρ. ζάχαρη</li>
<li>1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας</li>
<li>2 κ.σ. γλυκό κρασί σάμου</li>
<li>λίγο βούτυρο στο τέλος</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε το γάλα εκτός από 2 κ.σ. μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.</li>
<li>Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κ.σ. γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ.</li>
<li>Μόλις βράσει το γάλα το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα αυγού ανακατεύοντας συνέχεια.</li>
<li>Έπειτα επιστρέφουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά.</li>
<li>Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη τη κρέμα.</li>
<li>Βάζουμε τη πατισερί σε ένα ταψί και την αφήνουμε  να κρυώσει στη κατάψυξη (5 – 10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω μια μεμβράνη.</li>
<li>Τρίβουμε στη συνέχεια τα αχλάδια στον τρίφτη απο τη χοντρή μεριά του αφού τα καθαρίσουμε (βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).</li>
<li>Έπειτα σουρώνουμε λίγο τα νερά του αχλαδιού και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, λίγη ζάχαρη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.</li>
<li>Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.</li>
<li>Την διπλώνουμε στα 3 για να σχηματίσουμε νοητές γραμμές, την ανοίγουμε και την διπλώνουμε στα 2.</li>
<li>Κόβουμε λωρίδες μέχρι τη νοητή γραμμή.</li>
<li>Ανοίγουμε πάλι τη σφολιάτα.</li>
<li>Βάζουμε τη κρέμα στο κομμάτι που δεν είναι χαραγμένο και πάνω από τη κρέμα βάζω τη γέμιση.</li>
<li>Κόβουμε το πρώτο χαραγμένο κομμάτι και γυρίζουμε το μη χαραγμένο κομμάτι πάνω στη γέμιση.</li>
<li>Πλέκουμε τα χαραγμένα κομμάτια πάνω από τη γέμιση.</li>
<li>Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.</li>
<li>Συνοδεύουμε σε κομμάτια με παγωτό βανίλια προαιρετικά</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα