ΔΙΑΙΤΑ:Κοτόπουλο στήθος με διάφορα βότανα και λεμόνι!

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για το πιάτο</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>8 καλαμάκια κοτόπουλο</li>
<li>400 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι με μυρωδικά</li>
<li>8 πίτες σχάρας των 90γρ.</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για το καλαμάκι κοτόπουλο σχάρας</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>1,2 κιλά κοτόπουλο στήθος</li>
<li>5 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>600 γρ. άλμη</li>
<li>70 γρ. μαρινάδα με βότανα</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για τη μαρινάδα με βότανα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>250 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>10 γρ. σκόρδο σε σκελίδα</li>
<li>45 γρ. φύλλα μαϊντανού</li>
<li>18 γρ. φύλλα δενδρολίβανου</li>
<li>3 γρ. ξύσμα λεμονιού</li>
</ul>
<p> </p>
</div>
</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για το πιάτο</strong></p>
<p>Σερβίρουμε στο πιάτο τα καλαμάκια μαζί με τις πίτες και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.</p>
<p><strong>Για το καλαμάκι κοτόπουλο σχάρας</strong></p>
<p>Κόβουμε τα στήθη σε κύβους των 25-30 γρ. περίπου.</p>
<p>Τοποθετούμε το κομμένο κοτόπουλο σ' ένα σκεύος με την άλμη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.</p>
<p>Αποσύρουμε από την άλμη και μαρινάρουμε στη μαρινάδα με τα βότανα.</p>
<p>Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια των 100 γρ., δηλαδή 4 κομμάτια κρέας στο κάθε καλαμάκι.</p>
<p>Λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.</p>
<p><strong>Για τη μαρινάδα με βότανα</strong></p>
<p>Σ' ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο.</p>
<p> </p>
<p>http://www.yiannislucacos.gr/</p>

Σχετικά άρθρα