«Καυτή»… Μπάγερν στα ημιτελικά

«Φωτιές» πετούσε η Μπάγερν από το πρώτο… λεπτό στο Μόναχο στη ρεβάνς με την Πόρτο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σκόρπισαν (6-1) τους «δράκους» με πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, και έτσι πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά, ανατρέποντας την ήττα της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Οι Βαυαροί έγιναν μάλιστα η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει σε νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ-αποβλήθηκε ο Μαρκάνο! Αποβλήθηκε ο Μαρκάνο με 2η κίτρινη στο 87’… Η γηπεδούχος είχε ξανά σημαντικές απουσίες, αλλά φάνηκε ότι αυτές της Πόρτο από την άμυνα, δηλαδή των δυο βασικών μπακ (Ντανίλο, Άλεξ Σάντρο), που ήταν τιμωρημένοι, αποδείχθηκαν πιο σημαντικές, με τη Μπάγερν να… σκοτώνει την αντίπαλό της από την πρώτη… ματιά των παικτών!

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μπάγερν που για 4η συνεχόμενη χρονιά φτάνει στα ημιτελικά της Ευρώπης, ενώ θα παίξει στους «4» για 17η φορά συνολικά…
Η Πόρτο δεν κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 4η φορά και πρώτη από το 2004, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό με τη Μονακό!
Επίσης, η Μπάγερν… ισοφάρισε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της Πόρτο, καθώς η πορτογαλική ομάδα το 1978, είχα χάσει επίσης με 1-6 από την ΑΕΚ!

Η Μπάγερν ξεκίνησε τον αγώνα με 4-3-3 με τον Νόιερ στο τέρμα, τους Μπαντστούμπερ και Μπόατενγκ κεντρικούς αμυντικούς, τον Ραφίνια δεξιά και τον Μπερνάτ αριστερά… Στην τριάδα του κέντρου ήταν οι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα (αριστερά) και Λαμ (δεξιά). Στην επίθεση κορυφή αγωνίστηκε ο Λεβαντόφσκι, ο Γκέτσε αριστερά και Μίλερ δεξιά…
Με το ίδιο σύστημα (4-3-3) κατέβηκε και η Πόρτο. Ο Φαμπιάνο έπαιξε κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα, λόγω των απουσιών των δυο βασικών μπακ (Ντανίλο, Άλεξ Σάντρο), που ήταν τιμωρημένοι, ο Μαϊκόν και ο Μαρκάνο ήταν οι δυο στόπερ, δεξιά έπαιξε ο Ρέγιες και αριστερά ο Ίντι… Στο κέντρο έπαιξαν οι Κασεμίρο, Ερέρα (δεξιά) και Όλιβερ Τόρες (αριστερά). Μπροστά ήταν ο Τζάκσον Μαρτίνες (κορυφή), Μπραχίμι (αριστερά) και Κουαρέσμα (δεξιά)…    

Οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό και στο 10’ είχαν δοκάρι. Μετά από προσπάθεια του Μίλερ, οποίος σούταρε, ο Φαμπιάνο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Λεβαντόφσκι, σημάδεψε το δεξί δοκάρι… Στο 14’ έγινε το 1-0 με κεφαλιά του Τιάγκο Αλκάνταρα, μετά από σέντρα του Μπερνάτ από αριστερά… Η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει και στο 21’ έγινε το 2-0… Μετά το κόρνερ, ο Μπαντστούμπερ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ακολούθησε η δεύτερη από τον Μπόατενγκ, ο οποίος σκόραρε… Η «καταιγίδα» από την γηπεδούχο συνεχίστηκε και στο 27’ ο Λεβαντόφσκι σκόραρε. Ο Λαμ σέντραρε από δεξιά, ο Μίλερ έδωσε ύψος στην μπάλα και ο διεθνής Πολωνός άσος με κεφαλιά έγραψε το 3-0. Η Μπάγερν σημείωσε τρία γκολ σε οκτώ τελικές, πριν ολοκληρωθεί το ημίωρο… Στο 33’ η Πόρτο έκανε την πρώτη της αλλαγή (ο Ρικάρντο στη θέση του Ντιέγκο Ρέγιες), αλλά στο 36’ η Μπάγερν έφτασε και σε 4ο γκολ! Ο Μίλερ βρέθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Μάρτινς Ίντι, άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα της Πόρτο και κατέληξε στα δίχτυα! Το σόου της Μπάγερν στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 40’, όταν ο Λεβαντόφσκι σκόραρε ξανά (5-0), μετά από ωραία προσποίηση, ενώ είχε γυρίσει τη μπάλα από δεξιά ο Μίλερ. Στο 45’ σημειώθηκε και σουτ του Λαμ, αλλά μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.   

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν, παρότι είχε σκορ πρόκρισης, μπήκε ξανά δυνατά. Όσο περνούσε ο χρόνο, κατέβασε τελικά «στροφές». Η Πόρτο βρήκε τελικά γκολ στο 73’, όταν ο Τζάκσον Μαρτίνες σκόραρε για 7η φορά φέτος και μείωσε σε 5-1! Ο Εβάντρο έβγαλε τη σέντρα και ο Κολομβιανός εξ’ επαφής σκόραρε. Οι «δράκοι» έψαχναν για άλλα δύο γκολ έτσι, ώστε να… κλέψουν την πρόκριση και το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον! Στο 77′ το Μόναχο… καρδιοχτύπησε, καθώς ο Κολομβιανός στράικερ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Πίεσαν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι, άλλα όλα τελείωσαν στο 87′ που αποβλήθηκε ο Ιβάν Μαρκάνο (με δεύτερη κίτρινη, η πρώτη στο 71’) σε φάουλ στον Τιάγκο Αλκάνταρα. Από το φάουλ που εκτέλεσε, μάλιστα, ο Τσάμπι Αλόνσο έγινε το τελικό 6-1!!!

Οι συνθέσεις
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια (λ.τ. 72′ Ρόντε), Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (90′ Ντάντε), Τόμας Μίλερ, Γκέτσε (86′ Βάιζερ), Λεβαντόβσκι.
ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντιέγκο Ρέγες (33′ Ρικάρντο Περέιρα), Μάικον, Μαρκάνο, Μάρτινς Ίντι, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Κουαρέσμα (46′ Ρούμπεν Νέβες), Μπραχιμί (67′ Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες.

Σχετικά άρθρα