«Νικήσαμε ένα μεγάλο αντίπαλο σε εκπληκτική ατμόσφαιρα»

Διαβάστε ακόμα:
Ιτούδης: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»
«Νικήσαμε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο σε εκπληκτική ατμόσφαιρα», τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της ΤΣΣΚΑ, μετά την πρόκριση της ομάδας του στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.
«Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στην ομάδα μου και σε όλους τους παίκτες για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ», ήταν τα πρώτα λόγια του Θεσσαλονικιού προπονητή στην συνέντευξη Τύπου. «Ένας από τους στόχους επιτευχθεί να φτάσουμε στους ‘’4’’ της Ευρωλίγκας», επισήμανε στην συνέχεια ο Ιτούδης και σχολίασε: «Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν τη νίκη. Ακόμα και στα νεκρά μας διαστήματα εξαιτίας της πιεστικής άμυνας του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και καταφέραμε να κάνουμε ένα σχεδόν ίδιο τρίτο δεκάλεπτο με το πρώτο και κάπου εκεί είχαμε ήδη κυριαρχήσει και στον αέρα και στην μπάλα. Πήραμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες. Κερδίσαμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο σε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού για το χειροκρότημα και να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό».
«Είμαι πολύ χαρούμενος για όσους θα βρεθούν για πρώτη φορά στο Φάιναλ Φορ», εξήγησε ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ και παρατήρησε: «Η μάθηση για το τι θα επικρατήσει εκεί θα πρέπει να γίνει εντατικά. Είμαστε χαρούμενοι που κάποιοι παίκτες θα πάνε πρώτη φορά στο Φάιναλ Φορ. Όσο για το αν είμαστε πιο μαθημένοι, αυτό δεν είναι το μπάσκετ; Να βγάζουν οι παίκτες του τις ατομικές τους αρετές, αρκεί να τα υποστηρίζουμε αυτά. Αυτό είναι το μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε. Δεν παίζουμε μπάσκετ του δρόμου, αλλά προσπαθούμε να στοχεύσουμε. Έχουμε σημεία αναφοράς. Ανάλογα με τους προβληματισμούς που θα σου βάλει ο αντίπαλος».
«Δεν είναι εκπληκτικά αυτά τα παιχνίδια που βλέπουμε στα πλέι οφ», αναρωτήθηκε ο Ιτούδης και σχολίασε: «Και το Φενέρ-Μακάμπι και το Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός και το Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το μπάσκετ είναι τα πλέι οφ. Υπάρχουν πολλά στοιχεία για να συζητήσουμε. Το Φάιναλ Φορ έχει μόνο τελικούς. Ο περισσότερος κόσμος θα ήθελε να έχουμε σειρές πλέι οφ».
«Μακάρι να μπορούσαν να περάσουν και οι δύο ομάδες», δήλωσε ο προπονητής της ρωσικής ομάδας και εξομολογήθηκε: «Δεν κρύφτηκα από τα συναισθήματά του και στο τρίτο παιχνίδι, αλλά και στο σημερινό παιχνίδι. Είναι εμφανές. Ήταν 13 σεζόν με τίτλους και δέσιμο, αγαστή συνεργασία με όλο το επιτελείο και ήταν κάτι που μας κάνει περήφανος. Αισθάνομαι περήφανος, ευγνώμων και τυχερός που ήμουν σε αυτήν την ομάδα. Πλέον έχω την αίσθηση της ευθύνης της ΤΣΣΚΑ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ στην Μαδρίτη».

Σχετικά άρθρα