Ρεκόρ ΠΑΟΚ με τα εννέα «διπλά»

Κόντρα στην Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ έφθασε τις εννέα εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο Δικέφαλος έχει την ευκαιρία να φθάσει τις δέκα νίκες μακριά από την Τούμπα, αφού την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Το προηγούμενο ρεκόρ περισσότερων εκτός έδρας επιτυχιών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ήταν τα οχτώ διπλά, επίδοση που είχε καταγραφεί συνολικά 3 φορές. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1984-85 (διοργάνωση με δεκαέξι ομάδες), όταν ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος, έχοντας μακριά από την Τούμπα οχτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Τη σεζόν 1997-1998 (διοργάνωση με δεκαοχτώ ομάδες) ο Δικέφαλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση, έχοντας ως εκτός έδρας απολογισμό οχτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Επίσης, τη σεζόν 2003-2004 (διοργάνωση με δεκαέξι ομάδες), ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μακριά από την Τούμπα οχτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Η επίδοση των εννέα διπλών συνιστά ισοφάριση της αντίστοιχης της σεζόν 1976-77 (διοργάνωση με δεκαοχτώ ομάδες), οπότε και είχε τρεις ήττες μακριά από την Τούμπα και άλλες πέντε ισοπαλίες. Ο Δικέφαλος είχε χάσει το πρωτάθλημα στο νήμα, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση με τον Ολυμπιακό με 52 βαθμούς, μόλις δύο λιγότερους από τον πρώτο Παναθηναϊκό. Μια χρονιά νωρίτερα, τη σεζόν 1975-76 (διοργάνωση με δεκαέξι ομάδες), ο ΠΑΟΚ είχε βγει πρωταθλητής, έχοντας ως εκτός έδρας απολογισμό δέκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Σχετικά άρθρα