Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καταρρέει η Ν.Δ από τα χρέη
Καταρρέει η Ν.Δ από τα χρέη thumbnail

Καταρρέει η Ν.Δ από τα χρέη

Η χρεοκοπία της Ν.Δ.  – βρίσκεται ήδη σε κατάσταση πτώχευσης, με δέσμευση των λογαριασμών της, κατασχέσεις, αδυναμία πληρωμής υπαλλήλων και χρέη που φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 140.000.000 ευρώ – δείχνει την απόλυτη ανικανότητα αυτών που κυβερνούσαν για δεκαετίες τη χώρα και την έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση.


Όταν κάποιος πολιτικός αρχηγός οδηγεί ακόμα και το κόμμα του σε πτώχευση, βάζοντας φέσι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, οι οποίες ως γνωστόν ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δημόσιο χρήμα, τότε πώς να μην χρεοκοπήσουν τη χώρα την οποία χρησιμοποίησαν για να βολέψουν τους κομματικούς στρατούς και τις συντεχνίες.


Αποτελεί μεγάλη πρόκληση απέναντι στην κοινωνία που υποφέρει να εξακολουθούν κάποιοι σαν τον Σαμαρά να ζητούν τα ρέστα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιχειρεί να διαχειριστεί την κατάσταση χρεοκοπίας που προκάλεσε στη χώρα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.


Κατά περίεργη σύμπτωση οι ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων δεν χρεοκόπησαν μόνο τη χώρα αλλά και τα ίδια τους τα κόμματα. Βεβαίως για τη χρεοκοπία της χώρας εξασφάλισαν καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί την ανικανότητα και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας μέσω των διορισμών εκατοντάδων χιλιάδων αργόσχολων. Αλλά για τη χρεοκοπία των κομμάτων θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχει παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας και σύντομα θα αρχίσουν οι πρώτες κλήσεις για απολογία. Από τα βιβλία του κόμματος δεν δικαιολογούνται, γιατί δεν υπάρχουν παραστατικά, περίπου εκατό εκατομμύρια ευρώ. Τα βιβλία εξόδων παραπέμπουν σε μπακαλόχαρτα και εμφανίζουν έξοδα για κομμωτήρια, για αυτοκίνητα, για επικοινωνία, χωρίς να υπάρχει γι’ αυτά η παραμικρή απόδειξη.


Όλα τα στοιχεία δείχνουν, ότι στα ταμεία, τόσο της Ν.Δ., όσο και του ΠΑΣΟΚ συντελέστηκε λεηλασία αντίστοιχη με αυτή που έγινε στα δημόσια ταμεία. Γι’ αυτό επιβάλλεται η άμεση δικαστική διερεύνηση του τεράστιου αυτού σκανδάλου, γιατί τα θαλασσοδάνεια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός και όχι τα κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα. Μάλιστα αν υπολογίσουμε και το μαύρο χρήμα που είχε εισρεύσει στα παράνομα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων από την Siemens, τα εξοπλιστικά και τους προμηθευτές του δημόσιου, τότε η κλοπή λαμβάνει χαρακτήρα μεγάλης ληστείας και γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες από όλους τους αρμόδιους που διαχειρίστηκαν με το γνωστό τρόπο τα θαλασσοδάνεια, τις επιδοτήσεις του δημοσίου και τα μαύρα κεφάλαια από τις χορηγίες και τις μίζες.


Η πτώχευση της Ν.Δ. επιταχύνει και την πολιτική χρεοκοπία του Αντώνη Σαμαρά. Οι τελευταίες μετρήσεις εμφανίζουν το 60% των οπαδών της Ν.Δ. να τον θεωρούν ανίκανο για πρωθυπουργό, ενώ αμφισβητείται ευθέως από το σύνολο των κορυφαίων στελεχών.


Με δηλώσεις του χθες ο Νίκος Δένδιας αποδόμησε πλήρως την πολιτική Σαμαρά αφού χαρακτήρισε μυθεύματα τα σενάρια για δήθεν αριστερή παρένθεση, ενώ τάχθηκε υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε επίσης, ότι η ΝΔ. είναι σαν τον ασθενή που έχει υποστεί ισχυρό μετατραυματικό σοκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.


 


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X