Πιτάκια με ανθότυρο και φέτα!

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p> </p>
<p>Για τη ζύμη</p>
<p><br />2 φλιτζάνια ζεστό γάλα<br />1 φακελάκι ξερή μαγιά<br />4-5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού<br />2 αβγά ελαφρά χτυπημένα<br />(αν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε έτοιμο φύλλο)</p>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<p><br />½ κιλό φρέσκο ανθότυρο<br />160 γρ φέτα θρύμμα<br />1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο<br /><strong>ψιλοκομμένη μέντα σε ποσότητα ανάλογη με τη γεύση που θέλετε</strong></p>
<p><strong>Για το τηγάνισμα</strong></p>
<p><br />2-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p> </p>
<ul>
<li>Βάζετε το ζεστό γάλα σε ένα μπολ και διαλύετε μέσα τη μαγιά.</li>
<li>Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος. Την ανακατεύετε με ένα φλιτζάνι αλεύρι και με το αλάτι.</li>
<li>Συνεχίζετε να προσθέτετε το αλεύρι σε δόσεις μισού φλιτζανιού, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα ώσπου να αρχίσει να σχηματίζεται μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνετε επί 10 λεπτά.</li>
<li>Η ζύμη θα αρχίσει να κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα.</li>
<li>Η ζύμη θα φουσκώσει και θα γίνει σαν σφουγγάρι.</li>
<li>Εν τω μεταξύ, αναμειγνύετε τα τυριά, τα αβγά και τη μέντα.</li>
<li>Για να κάνετε τα πιτάκια, ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά.</li>
<li>Έχετε κοντά σας ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Παίρνετε μία μπάλα ζύμη και την ανοίγετε φύλλο, όσο πιο λεπτό γίνετε.</li>
<li>Σκεπάζετε τα φύλλα με ένα πανί, ώστε να μην ξεραθούν.</li>
<li>Κόβετε το κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 7 και μήκους 40 εκατοστών περίπου.</li>
<li>Βάζετε στην άκρη της κάθε λωρίδας μία κουταλιά της σούπας γέμιση και την τυλίγετε τριγωνικά.</li>
<li>Βουτάτε στο λάδι τα ακροδάχτυλά σας και πιέζετε τις πλευρές του τριγώνου ώστε να κολλήσουν καλά.</li>
<li>Το βάζετε στο καυτό λάδι και το τηγανίζετε 3 με 4 λεπτά. Γυρίζετε το πιτάκι με μια σπάτουλα και το τηγανίζετε κι από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.</li>
<li>Το βγάζετε από το λάδι με μια τρυπητή σπάτουλα και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.</li>
<li>Συνεχίζετε, αντικαθιστώντας το λάδι κάθε 5 ή 6 πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα