Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μόλις φέτος απαγόρευσε την κτηνοβασία η Δανία με 91 ψήφους υπέρ και 75 κατά – Επιτρεπόταν μέχρι τώρα!
Μόλις φέτος απαγόρευσε την κτηνοβασία η Δανία με 91 ψήφους υπέρ και 75 κατά - Επιτρεπόταν μέχρι τώρα! thumbnail

Μόλις φέτος απαγόρευσε την κτηνοβασία η Δανία με 91 ψήφους υπέρ και 75 κατά – Επιτρεπόταν μέχρι τώρα!

Πρόκειται για νέα, αναφέρει η Independent, που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν βρίσκεστε πράγματι στο 2015.

Με 91 ψήφους υπέρ και 75 κατά, και με πέντε βουλευτές να αποφασίζουν να απέχουν της ψηφοφορίας, μόλις φέτος ψηφίστηκε η απαγόρευση ερωτικών επαφών ανθρώπων με ζώα.

Το συμβούλιο της Δανίας, σχετιζόμενο με τα δικαιώματα των ζώων, είχε επιχειρήσει να «μπλοκάρει» μάλιστα την ψήφιση του νέου νόμου, με το επιχείρημα πως ο ήδη υπάρχων νόμος που επιτρέπει την ζωοφιλία, εκτός από τις περιπτώσεις που μπορεί να αποδειχθεί κακοποίηση του ζώου, ήταν αρκετός.


Ο Δανός υπουργός Γεωργίας, Νταν Γιόργκενσεν, ανέφερε σχετικά: «Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προστατεύει αρκετά τα ζώα. Είναι δύσκολο να αποδειχθεί εάν ένα ζώο υποφέρει όταν ένα ζώο έχει σεξουαλική επαφή μαζί του και για αυτό πρέπει να δώσουμε στο ζώο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2014, το 76% των Δανών φέρονταν να υποστηρίζουν την απαγόρευση των σεξουαλικών επαφών ανθρώπων με ζώα.

Ερωτήματα εγείρει το γεγονός, πως κρατική έρευνα της χώρας που δημοσιεύτηκε το 2011, ανέφερε πως ένας στους πέντε κτηνιάτρους είχε υποψία πως ζώο που είχε περιθάλψει, είχε σεξουαλική επαφή με άνθρωπο.

Ενώ η Δανία γίνεται μία ακόμη από τις ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύουν νομοθετικά την κτηνοβασία, επιτρέπεται σε τρεις ακόμη χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: στην Ουγγαρία, την Φινλανδία και την Ρουμανία.


inews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X