Ματσάρα στο Παλατάκι και προβάδισμα «δικέφαλου»

Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια περισσότερων από 8.000 φίλων του άντλησε δύναμη και πήρε τον πρώτο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας τον πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος. Φοβερή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα τρομερό πρώτο σετ και ο Ολυμπιακός έγινε ανταγωνιστικός όταν… εμφανίστηκε ο Κόιστρα ο οποίος μέχρι το τρίτο σετ ήταν ωσεί παρών. Εκπληκτικό παιχνίδι έκανε ο Γκόμεζ.
Ο ΠΑΟΚ με την δύναμη που του έδιναν 8.000 κόσμου μπήκε στο πρώτο σετ και έδειξε πως δεν έχει διάθεση για αστεία. Με το σερβίς του να είναι… θάνατος αλλά και όποτε χρειαζόταν το παιχνίδι από τα άκρα να βγάζει φωτιές διέλυσε τον Ολυμπιακό με 25-16, αφού η ομάδα του Καζάζη είχε τεράστιο πρόβλημα στην υποδοχή. Κάτω από 40% είχαν οι ερυθρόλευκοι στην υποδοχή και ο ΠΑΟΚ μέτρησε 6 άσσους στο πρώτο σετ.
Εκπληκτικό και με διαφορετική η εικόνα του δεύτερου σετ με τον ΠΑΟΚ να έχει χαλάσει το σεβρίς του αλλά και τον Ολυμπιακό να έχει βελτίωσε πολύ το μπλοκ του. Παραφωνία του Ολυμπιακού ήταν ο Κόιστρα ωστόσο οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί στο μπλοκ όσο ο Κόιστρα ήταν μπροστά, αλλά όσο εκείνος βρισκόταν πίσω, ο ΠΑΟΚ έβρισκε την ευκαιρία να μειώσει. Ο δικέφαλος έβρισκε λύσεις από τον Γκόμεζ που είχε πάνω από το 50% στις επιθέσεις και στο σετ που πήγε στην παράταση τελικά ο ΠΑΟΚ επικράτησε στις λεπτομέρειες με 33-31.
Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα σετ, όπως και στα δύο προηγούμενα, προηγήθηκε και δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Ο Κόιστρα ανέβασε την απόδοση του και οι ερυθρόλευκοι μεταμορφώθηκαν. Είχαν βελτιώσει πολύ την υποδοχή τους, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε χάσει την συγκέντρωση του και πίστεψε πως θα φτάσει εύκολα στο 3-0. Ωστόσο οι παίκτες του Καζάζη, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, έκαναν ότι έπρεπε για να κάνουν το 2-1.
Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα