Στη Μαδρίτη με το χέρι του Θεού Πρίντεζη! (video)

Ο Ολυμπιακός στο απόλυτο θρίλερ έγραψε τον μεγάλο επίλογο για το ταξίδι στη Μαδρίτη με τριποντάρα σε νεκρό χρόνο του Γιώργου Πρίντεζη τελειώνοντας την Μπαρτσελόνα (71-68)!
Με εμφανή διάθεση να παίξει δυνατή άμυνα από την αρχή ο Σφαιρόπουλος άρχισε το σκάκι απέναντι στον Πασκουάλ που και αυτός από την πλευρά του δυνάμωσε την άμυνα με αποτέλεσμα να δούμε ένα πρώτο δεκάλεπτο πολύ κλειστό, το ακριβώς αντίθετο από την αρχή του προηγούμενο ματς στο Φάληρο. Καλάθια με το σταγονόμετρο και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 9-6 το οποίο κάλυψε άμεσα η Μπαρτσελόνα με μεγάλη συμβολή στην επίθεση των Σατοράνσκι και Λάμπε. Τα τρία τρίποντα στο τέλος του δεκαλέπτου (Αμπρίνες 2, Όλεσον 1) έδωσαν αέρα τεσσάρων πόντων στους Καταλάνούς, αλλά ο Ολυμπιακός το μάζεψε άμεσα με 3/4 βολές από Σλούκα και Χάντερ. Το 16-17 από μόνο του δεν έλεγε τίποτα, αλλά η κακή είδηση για τους ερυθρόλευκους ήταν ότι η εικόνα τους στην επίθεση δεν ήταν καλή. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Βασίλης Σπανούλης μετρούσε 2 ασίστ και μηδέν πόντους, καλά κλεισμένος από την Καταλανική άμυνα. 
 
Τουλάχιστον ο αρχηγός ήταν αυτός που ξεκόλλησε τον Ολυμπαικό έξω από την γραμμή των 6.75. Έβαλε το πρώτο τρίποντο για το 25-25 μετά από 6 άστοχες προσπάθειες των γηπεδούχων. Την ίδια ώρα το ποσοστό της Μπαρτσελόνα έλεγε 3/10, όχι κάτι κάτι συγκλονιστικό, αλλά ικανό για να πάρουν ώθηση πάικτες κλειδιά της περιφέρειας. ο Ναβάρο “εμφανίστηκε” στο παρκέ προς το τέλος της δεύτερης περιόδου και με δύο καλάθια, ένα δίποντο και ένα τρίποντο, υψηλού συντελεστή δυσκολίας στρίμωξε για τα καλά τον Ολυμπιακό (27-34). Η περίοδος έκλεισε με ένα μπάζερ μπίτερ λέι απ του Λάμπε για το 29-37. Το +8 για τόσο κλειστό ματς, ήταν μια διαφορά που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Κυρίως όμως, ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στην επίθεση (1/9 τρίποντα, 9/19 δίποντα) που απαιτούσε δραματική μεταμόρφωση. Ο Πασκουάλ είχε πετύχει μια πρώτη νίκη, διαβάζοντας σωστά το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. 
 
Περισσότερα σε λίγο…
 

Σχετικά άρθρα