«Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη»!

«Ο Ολυμπιακός με την αποψινή νίκη είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία», τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.
«Θερμά συγχαρητήρια στον κόουτς, στην ομάδα και στο υπόλοιπο επιτελείο», δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, που ανήμερα της ονομαστικής εορτής του πανηγύρισε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και τόνισε: «Ο Ολυμπιακός  με την αποψινή νίκη γίνεται η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία. Ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο Φάιναλ Φορ. Τα επιτεύγματα Ολυμπιακού δεν τα έχει πετύχει κανείς. Σε κάποια χρόνια θα καταλάβουμε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός, εάν δεν έχουμε καταλάβει ήδη. Μέσα από την ψυχή μας συγχαρητήρια σε όλους. Τέτοια διαύγεια, ψυχή και αυταπάρνηση δεν τα έχουμε δει. Είπαν οι παίκτες για διαφορές σε μπάτζετ, εμείς που ξέρουμε καλύτερα οι διαφορές είναι ακόμη μεγαλύτερες. Προκριθήκαμε μάγκικα, πειραιώτικα, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα»!
«Στο Φάιναλ Φορ δεν πάμε για την συμμετοχή, όπως είχαμε πει και στην Βαρκελώνη, αυτό δείχνει η ομάδα και το πιστεύει», συνέχισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και υπογράμμισε: «Πάμε για νέες κατακτήσεις και θριάμβους».
«Χρόνια πολλά στον αδελφό μου Γιώργο, τον αντιπρόεδρο Σκινδήλια και τον Πρίντεζη», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και επισήμανε: «Το καλάθι του Πρίντεζη δεν είναι μόνο ιστορικό. Τέτοια καλάθια και προκρίσεις… χτίζουν νέες γενιές Ολυμπιακών. Αυτά που ζήσαμε σήμερα και στην Βαρκελώνη είναι ανατριχιαστικά. Προτρέχω λέγοντας Μαδρίτη. Συγχαρητήρια σε όσους δουλεύουν για τον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια στο κόουτς Σφαιρόπουλο, που ήρθε σε ένα δύσκολο κομμάτι της σεζόν για έναν προπονητή, πίστεψε στους παίκτες και δεν ζήτησε αλλαγές σε αντίθεση με ότι γίνεται συνήθως. Πήρε το υλικό που είχαμε, δούλεψε με αυτό, τους έκανε να πιστέψουν στους εαυτούς τους και  η άμυνα μας… δάγκωνε. Νικήσαμε τρεις συνεχόμενες φορές την Μπαρτσελόνα, που δεν είναι κάποιο χωριό, όπως η Σιένα το 2012».
«Στο Φάιναλ Φορ και μόνο η συμμετοχή είναι επιτυχία», παρατήρησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. «Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει με προσπάθεια και στρατηγική να είναι η καλύτερη ομάδα της τελευταίας επταετίας. Είναι απίστευτες στιγμές, δεν υπάρχουν λόγια».
«Με τέτοιες στιγμές αντέχουμε την τρέλα που επικρατεί στην Ελλάδα», σημείωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Έχουμε πάει σε 5 Φάιναλ Φορ από τότε που είμαστε στην ομάδα και έχουμε κατακτήσει μόλις ένα Πρωτάθλημα. Τις διαφορές τις αφήνουμε να τις σχολιάσετε εσείς. Η Μπαρτσελόνα από ότι έχουμε δει ήταν η καλύτερη ομάδα στα πλέι οφ. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Συνεπώς η νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία».
 
«Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο Φάιναλ Φορ», απάντησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε σχετική ερώτηση με τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. «Σήμερα πανηγυρίζουμε, θα δούμε. Είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ, που έχει απίστευτο μπάτζετ, 40 εκατομμυρίων». «Έχουμε 4 Έλληνες παίκτες, τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Σλούκα και Πρίντεζη, που ξέρουν τι σημαίνει Φάιναλ Φορ και θα το μεταδώσουν στους υπόλοιπους. Έχουμε κάποια ψυχολογικά πλεονέκτημα. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ είναι ομαδάρα. Η διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων είναι: Ότι οι παίκτες γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε που δίνουμε την ψυχή μας για τον Ολυμπιακό. Στην ΤΣΣΚΑ ο πρόεδρος δεν είναι εκείνος που δίνει τα χρήματα. Αν τα μπάτζετ έκαναν τις ομάδες, δεν θα είχαμε πάρει 2 Ευρωπαϊκά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης είναι εδώ και πέντε μήνες στην ΤΣΣΚΑ». 

Σχετικά άρθρα