Grexit και ξερός!

Ε, ναι. Όταν ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε την μπάλα και την έστειλε στο καλάθι της Μπαρτσελόνα ήταν σαν να φώναζε: «Μας τα πρήξατε με το Grexit και Grexit. Ε, τώρα Grexit και ξερός!». Σε νεκρό χρόνο, που λένε και οι μπασκετικοί!
Για τον κάθε οπαδό του Ολυμπιακού, μια φάση σαν κι αυτή και οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν η επιτομή της «απόλυτης αθλητικής ηδονής».
Γιατί είδαν την ομάδα τους για άλλη μια φορά σε Final 4, με τον αξέχαστο τρόπο που ήρθε η πρόκριση.
Γιατί είδαν τους προέδρους της ομάδας τους σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά, αγκαλιασμένοι, τη μεγάλη πρόκριση.
Γιατί επιβεβαίωσαν ότι έχουν στην ομάδα τους τεράστιες αθλητικές προσωπικότητες, τους ηγέτες Σπανούλη και Πρίντεζη.
Γιατί απόλαυσαν και πάλι στον πάγκο έναν άξιο εκπρόσωπο του πιο επιτυχημένου αυτή τη στιγμή «εξαγώγιμου προϊόντος» της χώρας: «Έλληνας προπονητής μπάσκετ».
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε απόλυτη ένταση, πάνω-κάτω μπροστά από τον πάγκο, όταν ο Ναβάρο έχασε την πρώτη βολή. Και απόλυτο ξέσπασμα δικαίωσης, όπως ο καθένας που ήταν στο ΣΕΦ, όταν μπήκε το τρίποντο.
Ο Βασίλης Σπανούλης να τρέχει στην εξέδρα για να αγκαλιαστεί με το γιο του και τη σύζυγό του που έκλαιγε από ευτυχία και λύτρωση. Και να αποδίδει στους…άλλους όσα μυθικά καταφέρνει στην καριέρα του.
Ο Γιώργος Πρίντεζης να τα έχει χαμένα ανάμεσα σε ενθουσιασμένους οπαδούς, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απόλυτη συγκέντρωση στο σουτ της νίκης. Να το απολαμβάνει με όλη την ψυχή του.
Στην εξέδρα ο Μποτία που έχει φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, να αγωνιά και να πανηγυρίζει τη νίκη του Ολυμπιακού!
Στην Κροατία, ένας παλιός ποδοσφαιριστής του συλλόγου, ο Μασάντο, να βάζει φωτογραφίες στα social media και να πανηγυρίζει για την παλιά ομάδα του!
Στο pamesports.gr έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε σπέσιαλ αναλύσεις από τους συναδέλφους που γνωρίζουν άριστα τις μπασκετικές λεπτομέρειες της σπουδαίας επιτυχίας του Ολυμπιακού.
Από εμάς, απλώς μια μικρή καταγραφή της απόλυτης ερυθρόλευκης ηδονής, όπως τη βίωσε ο κάθε φίλος αυτού του τεράστιου οργανισμού – όπως είπε ο Σπανούλης – είτε ήταν στο ΣΕΦ είτε σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Σχετικά άρθρα