«Μπλόκο» στα πλέι οφ από το κώλυμα των διαιτητών!

Η πρόθεση των διαιτητών να δηλώσουν ομαδικό … κώλυμα στις 3 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε ορισμένους από αυτούς, «μπλοκάρει» τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας!
Οι ημερομηνίες δεν … βγαίνουν και το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, αφού αμέσως μετά τη λήξη των πλέι οφ, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Ιουνίου, παίζει η Εθνική ομάδα στα Νησιά Φερόες, το Σάββατο 13 Ιουνίου, για τα προκριματικά του Euro 2016. Δεν υπάρχουν δηλαδή ημερομηνίες για να μετατεθεί η ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης.
Η Σούπερ Λίγκα έχει έτοιμο το πρόγραμμα των 6 αγωνιστικών των πλέι οφ, το οποίο είναι το εξής:
1η αγωνιστική: Τετάρτη 20 Μαΐου.
2η αγωνιστική: Κυριακή 24 Μαΐου.
3η αγωνιστική: Τετάρτη 27 Μαΐου.
4η αγωνιστική: Κυριακή 31 Μαΐου.
5η αγωνιστική: Τετάρτη 3 Ιουνίου.
6η αγωνιστική: Κυριακή 7 Ιουνίου.
Πριν από τα πλέι οφ έχει προγραμματιστεί από την ΕΠΟ να διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαϊου στις 8μμμ στο ΟΑΚΑ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας.
Η Σούπερ Λίγκα ήδη αναζητά λύσεις για την περίπτωση που δεν κατέβουν οι διαιτητές και αναβληθεί η 33η αγωνιστική, ώστε να «βγει» το πρόγραμμα και να τελειώσουν τα πλέι οφ στις 7 Ιουνίου. Μια από αυτές, που έχει στο … συρτάρι, είναι να γίνει η 33η αγωνιστική την Τετάρτη 6 Μαΐου και η 34η κανονικά την Κυριακή 10 Μαΐου. Προηγουμένως θα πρέπει να εξασφαλιστεί άδεια από την ΟΥΕΦΑ ώστε να χρησιμοποιηθεί για το εγχώριο πρωτάθλημα η 6η Μαΐου, που είναι ημερομηνία Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι ομάδες πάντως δεν θέλουν να δώσουν τα 2 τελευταία παιχνίδια τους σε διάστημα μόλις 4 ημερών, τη στιγμή που για ορισμένες θα παιχτεί σε αυτά η παραμονή τους στην κατηγορία ή η συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Στη Σούπερ Λίγκα πιστεύουν ότι η καλύτερη λύση είναι να μην δηλώσουν τελικά κώλυμα οι διαιτητές ώστε να μην αλλάξει για μία ακόμη φορά το πρόγραμμα του … ταλαιπωρημένου φετινού πρωταθλήματος. 

Σχετικά άρθρα