Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αλλάζουν στάση οι περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα
Αλλάζουν στάση οι περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα thumbnail

Αλλάζουν στάση οι περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

 


 


 


 


 


 


 


"Από τη στιγμή που είναι έκτακτο, προσωρινό, αλλάζουν και οι αποφάσεις μας" δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών, Κώστας Αγοραστός, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα ταμειακά διαθέσιμα, και συμπλήρωσε: "Εμείς είπαμε από την αρχή, θέλουμε τον πρωθυπουργό, έχει ξεκάθαρη εικόνα, γνωρίζει πολύ καλά και από τη στιγμή που μας μίλησε ουσιαστικά, πραγματικά αληθινά, και χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας το εργαλείο για να τελειώσει η διαπραγμάτευση, εμείς θα το δώσουμε".


Ο κ. Αγοραστός τόνισε: "Είχαμε μία ουσιαστική, πραγματική και χρήσιμη συζήτηση, μετά από αίτημα δικό μας για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό, συνεπώς, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, θα γίνει νόμος στη Βουλή ή τροπολογία που θα αλλάζει το μέτρο αυτό. Συζητήσαμε όλες τις αιτιάσεις, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πρόκειται να αλλάξει. Είπαμε τις απόψεις μας και ταυτόχρονα συζητήσαμε και για θέματα της αυτοτέλειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα των περιφερειών".


"Συμφωνήσαμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις για να λύσουμε κι άλλα ζητήματα, ουσιαστικά. Δε θέλουμε να υπάρχει μία ολοκληρωτική, πολιτική, κρατική, πρακτική στη χώρα μας" είπε.


Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Εμείς είμαστε εδώ υπερκομματικά πατριώτες και είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια και έτσι συνεχίζουμε, αλλά ταυτόχρονα με την προϋπόθεση που είπαμε ότι αλλάζει αυτό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, σύντομα, πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού, νομίζω τα λέει όλα".


 


 


 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ


Διαδοχικές συναντήσεις με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στις 12.00 το μεσημέρι και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελάδος στις 15:00  έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Στις συναντήσεις θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Άρχισε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο Πρωθυπουργός ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία από τη συνάντηση και έγραψε:


"Συνάντηση αυτή την ώρα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Ακολουθεί συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας".


  


www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X