Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Cd με φοροφυγάδες θέλουν να μας δώσουν οι Γερμανοί! Δες τι περιέχει
Cd με φοροφυγάδες θέλουν να μας δώσουν οι Γερμανοί! Δες τι περιέχει thumbnail

Cd με φοροφυγάδες θέλουν να μας δώσουν οι Γερμανοί! Δες τι περιέχει

Το Βερολίνο προτίθεται να δώσει στις ελληνικές αρχές CD με στοιχεία για Έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες, στην προσπάθεια να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα στην Ελλάδα και να μειωθεί το δημοσιονομικό κενό!
 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα  "Τα Νέα", η Γερμανία έχει αγοράσει κλεμμένα CD με καταθέτες στην Ελβετία και από εκεί έχει "αλιεύσει"  φοροφυγάδες.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχει υπάρξει προσφορά στην ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή. Όμως η οδός που μπορεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση  αν το επιθυμεί είναι απλή: Η Ελλάδα να απευθυνθεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φόρων της Γερμανίας και να ζητήσει πληροφορίες για τα φορολογικά CD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία αυτά είχαν υπάρξει θεαματικά αποτελέσματα, καθώς στην τσιμπίδα της γερμανικής εφορίας πιάστηκαν  ηχηρά ονόματα,  από τον μάνατζερ της Μπαγερν Μονάχου Ούλι Χένες μέχρι την πρωθιέρεια του φεμινισμού στη Γερμανία Άλις Σβάρτσερ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στις αντίστοιχες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Ελβετία δεν υπάρχει καμία γραπτή πρόταση-προσφορά της ελβετικής πλευράς

Αλλά ακριβώς επειδή στην περίπτωση της συνεργασίας Ελβετίας – Γερμανίας δεν υπήρξαν καρποί σχετικά με τον έλεγχο των ύποπτων καταθέσεων, η Γερμανία αποφάσισε να ακολουθήσει άλλες μεθόδους. 

Έτσι, το Βερολίνο απέρριψε την ελβετική πρόταση το  2010 να φορολογήσει τις γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία και να αποδώσει το φόρο και  αγόρασε κλεμμένα  CD με καταθέτες στις ελβετικές Τράπεζες. Ίδρυσε επίσης την Αρχή αυτοκαταγγελίας για φοροδιαφυγή στην οποία προσφεύγει ο ενδιαφερόμενος πληρώνει τους οφειλόμενους φόρους και ένα πρόστιμο και αποδίδεται φορολογικά ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή των πρασίνων Σβεν Γκίγκολν, στα CD  δεν περιλαμβάνονται μόνο Γερμανοί αλλά και πολίτες άλλων χωρώ και  η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί είτε να αξιοποιήσει αυτά τα CD είτε να αγοράσει η ίδια δεδομένα φοροφυγάδων.

Η  Γαλλία αξιοποίησε από την πλευρά της τα στοιχεία από τα  γερμανικά CD και το 2014 απέσπασε 1,9 δισ έσοδα από φοροφυγάδες.


star.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X