Το σερί, ο στόχος στην Τούμπα και οι τίτλοι στο βόλει

Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης με σκορ 2-1 και επί της Κέρκυρας εκτός έδρας με 0-1, ακολουθεί το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι με τον ΠΑΣ, στο οποίο ο Δικέφαλος θέλει να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία του στο πρωτάθλημα, μετά από αρκετό καιρό. Για την ακρίβεια έχουν περάσει έξι ολόκληροι μήνες, όπου η ομάδα είχε πετύχει όχι απλά τρεις σερί νίκες αλλά είχε φθάσει στις επτά συνεχόμενες επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε από την Κρήτη, με το 0-4 επί του Πλατανιά και κατέληξε στο Παγκρήτιο με τη νίκη με σκορ 0-2 επί του Εργοτέλη. Το «σερί» του ΠΑΟΚ σταμάτησε στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα με σκορ 1-2. Αυτά για την πρόσφατη «ιστορία».
Βεβαίως δεν «υπολογίζουμε» το μήνα Ιανουάριο, την «τρίτη σερί νίκη» που πέτυχε στα «χαρτιά» ο ΠΑΟΚ επί της Νίκης Βόλου που είχε αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Αναφερόμαστε καθαρά σε στόχους που επιτυγχάνονται μέσα στο γήπεδο.
Το στοίχημα για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στην τρίτη σερί νίκη είναι μεγάλο. Αφενός για να πιστοποιηθεί μία πρόοδος που πρέπει να έχει η ομάδα, κυρίως σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Αυτό είναι το ένα. Ασφαλώς μία νέα νίκη θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος. Και θα δώσει επιπροσθέτως την απαραίτητη ώθηση για να προχωρήσει η ομάδα στην υλοποίηση του στόχου της.
Ασφαλώς και η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ μονοπωλεί το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού και αυτό είναι δεδομένο εξαιτίας της εντυπωσιακής φετινής της πορείας. Είναι απαραίτητη όμως και η συνεχόμενη βελτίωση της ποδοσφαιρικής ομάδας και η έμφαση που πρέπει να δίνει για τα νικηφόρα αποτελέσματα.
Απέναντι στον ΠΑΣ, μία ομάδα που «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ στον αγώνα του πρώτου γύρου στους «Ζωσιμάδες» παίζοντας πολύ καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει μία άτυπη ρεβάνς και κυρίως με τον τρόπο απόδοσής του, να πείσει έμπρακτα, πως η βελτίωση σε βασικούς τομείς όπου είχαν εντοπιστεί αδυναμίες, είναι ορατή.
Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ κάνει περήφανους τους ΠΑΟΚτσήδες που ανταποκρίνονται μαζικά γεμίζοντας το κλειστό γήπεδο στην Πυλαία, έχει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα και με έμφαση στον πρωταθλητισμό, έχει έναν προπονητή που αποδεικνύεται ο κατάλληλος τιμονιέρης που καθοδηγεί την ομάδα. Θα επαναλάβω κάτι που είχα γράψει παλαιότερα. Κάθε τίτλος είναι υπερπολύτιμος, σε κάθε άθλημα που εκπροσωπείται ο ΠΑΟΚ. Κάθε τρόπαιο «γεννά» και νέους ΠΑΟΚτσήδες, δημιουργεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Σχετικά άρθρα