Αυτή είναι η «καπετάνισσα» του Θρύλου

Η Αυστραλή… ποινικολόγος, Άσλεϊ Σάουθερν που οδήγησε τα κορίτσια του Ολυμπιακού στον ευρωπαϊκό θρόνο με τέσσερα γκολ στον μεγάλο τελικό.
Η Ασλεϊ Σάουθερν, γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1992 στο Κουίνσλαντ και έχει ύψος 1.88μ. Εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού τον περασμένο Οκτώβριο ενώ άφησε στη μέση της σπουδές της στη νομική και συγκεκριμένα στην Ποινική Δικαιοσύνη. Είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας, με την οποία έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2013, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FINA το 2010 και το χάλκινο στο FINA World League το 2011.Με την ομάδα Νεανίδων έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2009.
Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε να παίζει στη junior έκδοση της υδατοσφαίρισης στην σχολική ομάδα και αμέσως φάνηκε το ταλέντο της και γι’ αυτό αμέσως έγινε παίκτρια της κανονικής… έκδοσης του αθλήματος.
Ήταν τότε που ο πατέρας της έσκαψε μια μικρή αυτοσχέδια πισίνα στο πίσω μέρος του σπιτιού όπου υπήρχε ένας μικρός κήπος. Θεωρούσε ότι εκεί θα μπορούσε να κάνει προπόνηση αν και η Άσλεϊ έχει πει στο παρελθόν ότι μάλλον τον έκανε για τον ίδιο και τη μητέρα της επειδή απλά ήταν καλοκαίρι και έκανε πολύ ζέστη.
Ο τότε προπονητής της Greg McFadden έχει πει για το δυνατό σουτ της: «Είχαμε μείνει έκπληκτοι με το πόσο δυνατά πετούσε τη μπάλα. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ένα τεράστιο όπλο στα χέρια μας».
Για την Άσλεϊ, η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η εγχείρηση που αναγκάστηκε να κάνει το 2012 στον καρπό. Όμως επέστρεψε γρήγορα και ανεπηρέαστη στις πισίνες. Λατρεύει τον αδερφό της, ο οποίος είναι και αυτός αθλητής του πόλο. Το μεγάλο της όνειρο είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οσον αφορά τις απολαύσεις της είναι πράγματα που γενικά στερείται. Το ψητό κρέας και η Βανίλια Milkshake είναι δύο από αυτά. Χαλαρώνει ακούγονταςBeyoncé και μουσική RnB. Εδώ και λίγους μήνες ανακαλύπτει την Ελλάδα και έχει ενθουσιαστεί από τα ελληνικά νησιά. Όπως η Ύδρα, στην οποία πέρασε τις ημέρες του Πάσχα.

Σχετικά άρθρα