Γιατί θέλει να κάνει μήνυση η Ντενίση στη Δούρου; thumbnail

Γιατί θέλει να κάνει μήνυση η Ντενίση στη Δούρου;

Επικεφαλής κατοίκων της περιοχής γύρω από το Πεδίον του Αρεωςέχει τεθεί η Μιμή Ντενίση, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso προτίθεται να καταθέσει μήνυση εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρουεξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πάρκο.


Οπως δηλώνει η ηθοποιός στην εφημερίδα, το πάρκο σήμερα παραμένει μια «ανοιχτή πληγή», που εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για τους κατοίκους: «Πρόκειται για μια μεγάλη ανοιχτή πληγή στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε,κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα αλλά και η υγεία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, επειδή η Πολιτεία τα έχει αφήσει όλα στο έλεος του Θεού. Εγώ μόνο εριστικός άνθρωπος δεν είμαι, αλλά έχω αγανακτήσει. Το πάρκο ανήκει στην Περιφέρεια που δεν κάνει τίποτα για να μας προστατέψει, αλλά δεν φροντίζει κιόλας να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Πεδίον του Αρεως, ειδικά τις βραδινές ώρες. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να φτάσουμε στα δικαστήρια και ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν το αίτημά μας είναι σωστό και δίκαιο».Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια και θιασάρχης εξομολογείται ότι έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τοξικομανείς που έκαναν χρήση μέσα στον κήπο του σπιτιού της: «Ούτε το παιδί μου ούτε και εγώ μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μόνες μας. Ενα βράδυ που γύρισα σπίτι βρήκα τέσσερα άτομα που έκαναν ναρκωτικά στον κήπο μου. Το θεωρώ τραγικό. Δηλαδή, στην Ελλάδα όπου κάποτε δεν κλειδώναμε τα σπίτια, τώρα φοβόμαστε ακόμη και στον κήπο μας».


Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η «ξενάγηση» της Mιμής Ντενίση στην αγαπημένη γειτονιά της -όπου επιμένει να κατοικεί- φανερώνει πως σχεδόν όλα τα κτίρια της οδού Μαυροματαίων μπροστά από το πάρκο έχουν υποστεί κάποιου είδους παραβίαση. Μια τζαμαρία στην είσοδο πολυκατοικίας ήταν σπασμένη, ενώ στον κήπο μιας άλλης έβλεπες γυναίκα που έκανε -μέρα μεσημέρι- χρήση ναρκωτικών κι έπινε νερό από το λάστιχο που ποτίζουν τα λουλούδια,,,


«Στην Ελλάδα υπάρχει και κόσμος που είναι αντιδραστικός, γι’ αυτό κάποιοι που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα μπορεί να με θεωρήσουν κάπως υπερβολική. Ομως πρέπει να μπεις μες στο πάρκο για να δεις το πρόβλημα και μάλιστα τη νύχτα. Ειδικά από την ώρα που σκοτεινιάζει το πάρκο γίνεται απλησίαστο και πάρα πολύ επικίνδυνο. Μιλάμε για έναν χώρο που έχει γίνει το στέκι των ναρκομανών και των εμπόρων ναρκωτικών και είναι γεμάτος πεταμένα τενεκεδάκια, στα οποία φαίνεται ότι έχουν κάνει ηρωίνη, σύριγγες και κάθε είδους σκουπίδια.


Επίσης έχω πληροφορίες ότι εκεί μέσα τα βράδια γίνεται πορνεία και μάλιστα ανηλίκων. Εγώ δεν τα έχω με τους ανθρώπους που καταλήγουν στα ναρκωτικά ή οπουδήποτε αλλού, διότι είναι δυστυχισμένοι. “Ματώνει” η ψυχή μουόταν τους βλέπω να βγαίνουν από κει και καταλαβαίνω τι έχει προηγηθεί. Το θέμα είναι ότι η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει και τους πολίτες της και όλους αυτούς που έρχονται στο πάρκο και κάνουν όλα αυτά που κάνουν, πρώτα απ’ όλα εις βάρος τους» τονίζει η ηθοποιός, διευκρινίζοντας ότι όλο αυτό που συμβαίνει στο πάρκο δεν είναι θέμα μεταναστών.«Δεν είναι θέμα των μεταναστών αυτό που συμβαίνει στο πάρκο. Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια για να πω ότι φταίνε οι μετανάστες που έχει γίνει το πάρκο “μπάτε σκύλοι αλέστε”. Αλλωστε αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το έργο όπου παίζω φέτος (σ.σ.: “Σμύρνη μου αγαπημένη”) μιλάει για τους πρόσφυγες, ενώ είναι γνωστό ότι έχω κάνει δωρεάν σεμινάρια για μετανάστες στη σχολή μου. Ομως είτε πρόκειται για Ελληνες είτε για αλλοδαπούς, το πάρκο πρέπει να καθαρίσει, δεν μπορεί να είναι… αποθήκη ψυχών. Πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν χώρους να τους στεγάσουν, σε ιδρύματα αποτοξίνωσης ή οπουδήποτε κρίνουν εκείνοι, πάντως όχι να τους έχουν “πεταμένους” στο πάρκο…».  

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X