Βιοχημική κύηση: Τι είναι και ποια τα συμπτώματα; thumbnail

Μυρτώ, 33 ετών

Έχω πολυκυστικές ωοθήκες αλλά έχω σχετικά σταθερό κύκλο 24 ημερών. Παίρνω και χάπια utrogestan των 200mg.

Βιοχημική κύηση: Τι είναι και ποια τα συμπτώματα;

ΕΡΩΤΗΜΑ


Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας παρακαλώ. Προσπαθούμε για παιδάκι εδώ και ενάμιση χρόνο. Έχω πολυκυστικές ωοθήκες αλλά έχω σχετικά σταθερό κύκλο 24 ημερών. Παίρνω και χάπια utrogestan των 200mg. Το θέμα μου είναι ότι η τελευταία μου περίοδος ήταν στις 20/03, ήρθαμε σε επαφή 28/03 και 05/04. Έχω καθυστέρηση έξι μέρες, υποφέρω με το στήθος που έχει πρηστεί απίστευτα και οι φλέβες κάνουν έντονη παρουσία μαζί και οι θηλές. Απίστευτο πρήξιμο και πόνους χαμηλά, γάμπες, μέση. Έκανα χτες μόλις τεστ εγκυμοσύνης και βγήκε αρνητικό.  Ωστόσο έκαναν εμφάνιση αχνά ροζ υγρά στο εσώρουχο μου πιστεύοντας ότι θα μου έρθει όμως τίποτα. Τα νεύρα έχουν χτυπήσει κόκκινο και η δυσφορία που νιώθω ακόμη χειρότερα. Τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να έμεινα έγκυος εκείνες τις μέρες αλλά το τεστ να μην το δείχνει και ωστόσο πήρα και τα χάπια μου και αυτή τη φορά όλη την αγωγή. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σας παρακαλώ πολύ απαντήστε μου.


 


Στο ερώτημα απάντησε ο Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc, Γυναικολόγος- Μαιευτήρας 


ΑΠΑΝΤΗΣΗΚαλό θα είναι να κάνετε μια εξέταση χοριακης γοναδοτροπινης αίματος. Υπάρχει η περίπτωση να ήσαστε έγκυος και να έγινε αυτο που χαρακτηρίζουμε ως βιοχημική κύηση(εγκυμοσύνη μόνο για λίγες μέρες). Επίσης η ορμονική αναστάτωση έχει και άλλες αιτίες με συχνότερη τις ωοθηκικές κύστες. Ένας γυναικολογικής υπερηχογραφικος έλεγχος θα σας διαλευκάνει τα ερωτήματα σας.


 


Με εκτίμηση,


Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc,
Γυναικολόγος- Μαιευτήρας,
Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος (EBCOG- ESGO accreditation )
Πανεπιστημιακός Υπότροφος, Γ Μ/Γ κλινικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ. Νοσοκομείο "Αττικό",
Επιστημονικός Συνεργάτης Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής "Johannes Gutenberg", Mainz, Γερμανίας,


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X