Άγχος: Πώς να διακόπτεις άμεσα τις αρνητικές σκέψεις thumbnail

Σοφία, 30 ετών

Yπάρχει λύση εκτός επίσκεψη γιατρού προτιμώ να το πολεμήσω μόνος μου με λίγη βοήθεια στο πώς να ελεγξω το μυαλό μου και το άγχος που έχω γιατί μου δημιουργεί πολλά προβλήματα όχι μονο στο σεξ αλλά και σε άλλα θεματα.

Άγχος: Πώς να διακόπτεις άμεσα τις αρνητικές σκέψεις

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Yπάρχει λύση εκτός επίσκεψη γιατρού προτιμώ να το πολεμήσω μόνος μου με λίγη βοήθεια στο πώς να ελέγξω το μυαλό μου και το άγχος που έχω γιατί μου δημιουργεί  πολλά προβλήματα όχι μονο στο σεξ αλλά και σε άλλα θεματα.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


 Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Το άγχος προκαλεί συνήθως σκέψεις με σκοπό να βρει το μυαλό ένα αντικείμενο που να διαπραγματευτεί και εν τέλει να διαχειριστεί. Ένας γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις πριν απ'αυτόν καθώς οι γιατροί τις περισσότερες φορές χορηγούν φάρμακα. Τα φάρμακα δεν είναι κακά από μόνα τους αλλά το να τα αποφεύγει κανείς εφόσον υπάρχουν λύσεις πριν απ'αυτά είναι σίγουρα προτιμότερο. Μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιον θεραπευτή αλλά χρειάζεται μια συστηματικότητα για να δείτε επιθυμητά αποτελέσματα. Μια στάση που μπορείτε να τηρείτε αφ'εαυτού σας είναι να παρατηρείτε τον εαυτό σας τις ώρες που νιώθετε πως σας κατακλύζουν οι σκέψεις και να προσπαθείτε να εξετάζετε τί σχέση έχουν με την πραγματικότητα γύρω σας. π.χ.: Είστε στο τραίνο και πηγαίνετε στη δουλειά σας. Σκέφτεστε ότι έχει πολύ κόσμο, ότι δε βρίσκετε να κάτσετε το οποίο σας θυμίζει ότι μπορεί να μη κλείσατε το θερμοσίφωνα που σας μεταφέρει στο ότι δεν έχετε πολλά λεφτά για να βγείτε το σαββατόβραδο και αφού θα μείνετε μέσα, ποια ταινία να δείτε άραγε; Το "εδώ και τώρα" σας, ταιριάζει μόνο με την πρώτη σκέψη. Όλες οι άλλες πυροδοτήθηκαν με βάση αυτήν! Κλαδέψτε τις! Παρατηρήστε την κίνηση του συρμού με σκοπό να ανταποκριθείτε στο αίτημά σας "να βρείτε θέση". Πράξτε επ'αυτού. Η προσπάθεια και η στρατηγική συνήθως "καθαρίζουν" το μυαλό και δίνουν μια αίσθηση ενδιαφέροντος για τη στιγμή, ακόμα κι αν αυτή φαντάζει αφόρητα ανούσια και επαναλαμβανόμενη


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X