Χωρισμός: Όταν μια γυναίκα ποθεί τον άνδρα σου  thumbnail

Αλεξία, 36 ετών

Ο χωρισμός είναι πάντα ένα γεγονός θλιβερό και απογοητευτικό, είτε τον επιδιώξαμε εμείς είτε όχι. Χωρίς, σε καμιά περίπτωση, να έχω την πρόθεση να μειώσω το περιστατικό που βιώνεις εσύ, χωρίζοντας οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, τείνουν να έχουν κάποια συναισθήματα πικρίας έστω άπλα και για το "κρίμα" της υπόθεσης. Απ' ότι καταλαβαίνω, ο λόγος του χωρισμού δεν ήταν η πρώην σύντροφος του πρώην σου.

Χωρισμός: Όταν μια γυναίκα ποθεί τον άνδρα σου

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Πώς μπορώ να ξεπεράσω ότι μετά από 1 μήνα ο πρώην σύντροφός μου τα έχει ξαναφτιάξει και πάλι με την πρώην σύντροφο του. Τη σύντροφό του πριν εμένα εννοώ η οποία ήταν ακόμα ερωτευμένη μαζί του και όταν αυτός ήτανε μαζί μου. 


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρκέλλα Καπλάνη 

Ο χωρισμός είναι πάντα ένα γεγονός θλιβερό και απογοητευτικό, είτε τον επιδιώξαμε εμείς είτε όχι. Χωρίς, σε καμιά περίπτωση, να έχω την πρόθεση να μειώσω το περιστατικό που βιώνεις εσύ, χωρίζοντας οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, τείνουν να έχουν κάποια συναισθήματα πικρίας έστω άπλα και για το "κρίμα" της υπόθεσης. Απ' ότι καταλαβαίνω, ο λόγος του χωρισμού δεν ήταν η πρώην σύντροφος του πρώην σου. Αν και στην ουσία δεν θα έπρεπε να παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, αυτό είναι ένα γεγονός που υποδηλώνει ότι ούτως η άλλως η σχέση δεν πήγαινε ιδιαίτερα καλά. Μπορεί να μη λες το λόγο χωρισμού, μα εάν αποφασίσατε να μη συνεχίσετε μαζί, σίγουρα προϋπήρχανε προβλήματα. Αυτό από μόνο του, σίγουρα δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός.Και το να μάθεις ότι μόλις ένα μήνα αφότου χωρίσατε, αυτός τα βρήκε και πάλι με την πρώην του σίγουρα δεν βελτιώνει την κατάσταση. Παρόλα αυτά, έχεις αναρωτηθεί για πιο λόγο φαίνεται να θεωρείς πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το ότι είναι πάλι με την πρώην του αντί για τον ίδιο το χωρισμό; Εφόσον δεν είσαστε μαζί, ποιοί είναι οι λόγοι που σε ενδιαφέρει αν είναι με κάποια, και ποια είναι αυτή; Σίγουρα, δεν είσαι η μόνη που νιώθει την ανάλογη απογοήτευση ή έχει τα αναλόγα διλήμματα. Όμως, αν καταλάβεις τα απώτερα αιτία πίσω τι δυσανασχέτηση που νιώθεις, θα μπορέσεις πιο εύκολα να ξεπεράσεις και το χωρισμό αλλά και το ότι έχει ήδη πάει σε άλλη σχέση. 


 

Η βάση σε όλο αυτό είναι το πως νιώθεις εσύ για τον εαυτό σου. Βιώνεις τον χωρισμό σας ως απόρριψη προς το πρόσωπό σου; Θεωρείς ότι με το να τα φτιάξει με την πρώην του σου δείχνει ότι εσύ δεν άξιζες; Πιστεύεις ότι έχει να κάνει με σένα το ότι πλέον είναι πάλι με την πρώην του; Αν εξέτασες τις παραπάνω ερωτήσεις σοβαρά και έχεις απαντήσει καταφατικά σε οποιοδήποτε από αυτές, τότε αυτό που νιώθεις προέρχεται περισσότερο από την αρνητική αντίληψη που έχεις διαμορφώσει για τον εαυτό σου μετά το χωρισμό πάρα από τον ίδιο το χωρισμό και την κατάσταση με την πρώην. Καλό είναι, λοιπόν, να αναθεωρήσεις τις βαθύτερες απόψεις σου που μπορεί να δημιουργήθηκαν μετά το χωρισμό για το τι μπορεί αυτός ο χωρισμός να υποδηλώνει για το άτομο και την αξία σου αντί να εστιάσεις στο περιστατικό με τον τρόπο που περιέγραψες.Όσο απογοητευτικό και να είναι το τελείωμα μιας σχέσης, είναι σημαντικό να γίνει ένας απολογισμός για τους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί η σχέση αυτή. Από αυτόν τον απολογισμό, μπορείς να πάρεις κάποια μαθήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μία πιο υγιή και πετυχημένη σχέση στο μέλλον. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να μειώσεις τον εαυτό σου, ούτε να τον κατηγορήσεις ακόμη και στην περίπτωση να θεωρείς πως ήσουν καταληκτικός παράγοντας του χωρισμού. Σε αυτή τη φάση εστίασε στην αυτοβελτίωση και στο να πάρεις ότι θετικό μπορείς από αυτή την εμπειρία. Ούτως ή άλλως κάθε μας εμπειρία δεν ειναι παρά ένα μάθημα. Αν το μάθουμε, οι αρνητικές επιπτώσεις που βιώσαμε δε θα επαναληφθούν. Αν όμως δώσουμε έμφαση στα λάθος σημεία και δεν αδράξουμε την ευκαιρία για ενδοσκόπηση και προσωπική βελτίωση, θα βρεθούμε σε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία και όχι μόνο θα ξεπεράσεις τον χωρισμό μα θα δεις πως θα εισαι και πιο ευτυχισμένη! [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X