Κρακεράκια χωρίς γλουτένη

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1/4 κ.γ. αλάτι</li>
<li>1 1/2 κούπα αλεύρι ντίνκελ</li>
<li>χοντρό θαλασσινό αλάτι</li>
<li>125 ml νερό </li>
<li>1/2 κ.γ. ζάχαρη με λίγο νερό (ζαχαρόνερο)</li>
<li>παπαρουνόσπορο και σουσάμι για το </li>
</ul>
<p> </p>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<p>Μπορούμε να βάλουμε και κανονικό αλεύρι αν θέλουμε! Είναι το τέλειο συνοδευτικό για το φαγητό μας ή το κρασάκι μας!</p>
<ul>
<li><span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</span></li>
<li><span>Διαλύουμε το αλάτι σε ½ ποτήρι κρύο νερό. Ανακατεύουμε μέσα το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Διπλώνουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη αρκετές φορές μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.</span></li>
<li>Αλευρώνουμε 2 λαδόκολες και αλευρώνουμε και τη ζύμη επάνω της χρησιμοποιώντας όσο αλεύρι χρειάζεται για να μη μας κολλήσει, μέχρι η ζύμη να σκεπάσει από άκρη σ’ άκρη τη λαδόκολλα. Προσπαθούμε να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο λεπτή  γίνεται με ένα πλάστη γιατί τα πιο χοντρά σημεία θα σκληρύνουν λίγο όταν ψηθούν.</li>
<li>Χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο κουπάτ, κόβουμε τα κρακεράκια μας σε τετράγωνα. Τρυπάμε παντού τη ζύμη με ένα πιρούνι. Τα τοποθετούμε σε 2 ρηχά ταψιά φούρνου μαζί με τις λαδόκολλες μας. </li>
<li>Τα αλείφουμε από πάνω με το ζαχαρόνερο. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνουν τραγανά όταν θα ψηθούν.</li>
<li>Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και σπόρους. </li>
<li>Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Ψήνουμε μέχρι η ζύμη να ροδίσει, να γίνει τραγανή και να σπάει 20-25 λεπτά. Ελέγχουμε στο 10λεπτο για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει παραψηθεί. Σπάμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.</li>
</ul>
</div>
<div class="rate_me_title"> </div>
<div class="rate_me_title">http://akispetretzikis.com/</div>
</div>

Σχετικά άρθρα