Μέγαρο: Η ορχήστρα με τις περισσότερες ηχογραφήσεις παγκοσμίως thumbnail

Μέγαρο: Η ορχήστρα με τις περισσότερες ηχογραφήσεις παγκοσμίως

Η Εnglish Chamber Orchestra με τον βιρτουόζο βιολονίστα και μαέστρο Julian Rachlin στο πόντιουμ, έρχεται σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής.


Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες χώρες από κάθε άλλη ορχήστρα δωματίου. Είναι ένα σύνολο που κατέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: 860 ηχογραφήσεις 1.500 περίπου έργων 400 συνθετών.


Αυτή την περίοδο, το διάσημο σχήμα πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη και κάνει μια στάση και στο Μέγαρο Μουσικής. Στο πόντιουμ θα βρίσκεται ένας μαέστρος που «αισθάνεται τη μουσική από τα βάθη της καρδιάς του» –όπως είπε ο αρχιμουσικός Μάρις Γιάνσονς–, ένας από τους πιο συναρπαστικούς βιολονίστες της γενιάς του. Ο λόγος για την English Chamber Orchestra και τον Julian Rachlin.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με μια ορχηστρική εισαγωγή της όπερας «Οι γάμοι του Φίγκαρο», της περίφημης οπερατικής τριλογίας των Μότσαρτ και Ντα Πόντε.


Στο πρώτο μέρος, ο βιρτουόζος Julian Rachlin θα ερμηνεύσει και θα διευθύνει το τετραμερές Κοντσέρτο για βιολί σε μι ελάσσονα, έργο 64 του Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντυ. Το έργο έχει χαρακτηριστεί από τους μουσικοκριτικούς ως εν δυνάμει «δεξιοτεχνικό πυροτέχνημα», καθώς προϋποθέτει μεν ύψιστες τεχνικές ικανότητες εκ μέρους του εκτελεστή, παράλληλα όμως απαιτεί ερμηνευτική εσωτερικότητα και στοχαστική στάση.


Η Συμφωνία αρ. 4 σε λα μείζονα, έργο 90 («Ιταλική») του Μέντελσον θα είναι ο επίλογος της συναυλίας της Ορχήστρας Δωματίου της Αγγλίας στο Μέγαρο, που συνδυάζει στοιχεία του Κλασικισμού αλλά και του Ρομαντισμού. Είναι κλασική ως προς τη δομή της, καθώς ακολουθεί τα πρότυπα των Χάυντν και Μότσαρτ αλλά και νεωτερική, αφού αφομοιώνει τα νέα στοιχεία της συμφωνικής γραφής του Μπετόβεν.


Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, 210 7282333, είσοδος 16, 30, 43 και 60 ευρώ.


clickatlife


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X