Εξομολογήσεις: Γυναίκες που κάνουν σεξ με άνδρες και γυναίκες thumbnail

Εξομολογήσεις: Γυναίκες που κάνουν σεξ με άνδρες και γυναίκες

Απόσπασμα από την έρευνα του γαλλικού περιοδικού F magazine 


Πολλές γυναίκες μίλησαν γιά την αμφισεξουαλικότητα. Την είδαν σαν φαντασίωση ή τη ζούυν σαν πραγματικότητα. Δε μιλούν γι' αυτή σα να ήταν συμπλήρωμα στη σεξουαλικότητά τους, αλλα σα να έχουν διπλή σεξουαλικότητα. Πιο ολοκληρωμένη. Πιο πλήρη. Αυτές που τη σκέφτονται όπως κι αυτές που τη ζουν τον περισσότερο καιρό, είναι γυναίκες που έχουν πραγματοποιήσει μιά ευτυχισμένη κι αρμονική σχέση με έναν ή με περισσότερους άντρες. Αλλά μιλούν για την επιθυμία τους για ανθρώπους γενικά χωρίς να αποκλείουν το ένα ή το άλλο φύλο.


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 


Χάρη στον σύντροφό μου, η σεξουαλική μου ζωή είναι πάρα πολύ πλούσια. Καί η συναποδοχή μας μου επιτρέπει να εκφράζω την αμφισεξουαλικότητά μου καί να τη ζώ σε πλήρη αρμονία, γιατί όχι μόνο είναι αποδεκτή καί κατανοητή αλλά καί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς μου. Χωρίς ζήλειες, γιατί δεν υπαρχουν μυστικά, χωρίς να διαταράζει τή ζωή μας σαν ζευγάρι αφού είναι αποδεκτή».


34 ετών, παντρεμένη


"Νομίζω πώς είμαι αμφισεξουαλική γιατί, για μένα το σεξ , η επιθυμία κι ο οργασμός είναι καλύτερα μ' έναν άντρα, η πνευματική επιθυμία, ο έρωτας, τό θαύμα, τό τέλειο, το ολοκληρωμένο είναι καλύτερα με μια γυναίκα.


27 ετών. ανύπαντρη


«Νομίζω πώς η σεξουαλική και αισθησιακή ζωή μου βελτιώθηκε. Αγαπώ έναν άντρα και είμαι ευτυχισμένη ατις επαφές μου μαζί του. Αγαπώ μιά γυναίκα και υποφέρω που μέ αρνείται. Η οεξουαλική μου ζωή βελτιώθηκε επίσης με την έννοια  όπ τώρα αποδέχομαι ευρύτερα τόν αισθησιασμό. Είμαι ανοιχτή σε μια ελεύθερη γυναικεία σεξουαλικότητα κι όχι σε μια απλά παθητική γυναικεία σεξουαλικότητα. Ακουσα τό οωμα μου να λέει την αλήθεια  ότι δηλαδή αγαπάει τό χέρια τής γυναίκας που αγαπώ. ότι του αρέοει να μυρίζει το άρωμα και να χαϊδεύει ένα σώμα διαφορετικό από το δικό μου  (τού άντρα) ή όμοιο (τής γυναίκας).  Οχι οποίοδήποτέ σώμα. Ή το δικό της ή του συζύγου μου.  Τι ψάχνω νά βρώ; Την ολοκληρωμένη, αληθινή και βαθιά επαφή, τον έρωτα, τήν τρυφερότητα καί τήν ηδονή. Πολλά πράγματα κατα βάθος. Δέν θέλω νά περάσω δίπλα από τή ζωή μου χωρίς να τη ζήσω πραγματικά. Ο άντρας είναι πιό σεξουαλικός και λιγότερο αισθησιακός, ικανοποιείται δέκα φορές λιγότερο από τή γυναίκα, έτσι νομίζω…  Δε θά ήθελα να είμαι άντρας απολαμβάνω τη θηλυκότητά μου. 


35 ετών, παντρεμένη


Είμαι αμφισεξουαλική καί πολύ ευτυχισμένη πού μπορώ να μην κρύβω τις ερωτικές μου επιλογές από τον συζυγό μου που ξέρει τα πάντα και τα δέχεται πολύ θετικά. Μου αφήνει κάθε ελευθερία καί ευνοεί, όταν μπορεί, την πραγμάτωση των ομοφυλοψιλικών μου επιθυμιών, χωρίς ωστόσο να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να θέλει να επιβάλλει οπωσδήποτε την παρουσία του όπως κάνουν πολλοί άνδρες. 


Ωστόσο συμβαίνει να κάνουμε έρωτα τρείς μαζί με κάποιο από τις αμφιοεξρυαλίκές μου ουντρόφιοοες που γνωρίζει τον σύζυγό μου ή ακόμα μερικές φορές τού διηγούμαι τι συνέβη με την καινούργια συντρόφο Η ελευθερία πού μού παρέχει εκείνος ευνοεί τη σεξουαλικότητα και τών δύο μας


40 ετών παντρεμένη 


 


Η αληθινή και βαθειά δυστυχία μπορεί να είναι το να έρθει η στιγμή να μοιραστείς με κάποιον τον μεγάλο έρωτα. Πολλοί σύντροφοι δεν παραδέχονται ότι μπορεί να αγαπώ δυοι ανθρώπους και να νιώθω τόσο μεγάλη έλξη και για τους δυο. Το φυσιολογικό είναι η μοναδικότητα, αλλά αυτοί είναι και οι δύο μοναδικοί, ζεστοί καί ελκυστικοί. Κάνω λάθος που αγαπώ δυο ανθρώπους, και θέλω να τα ζηοω όλα; Ίοως η ευτυχία να βρίσκεται στην αυταπάρνηση.


 


Δινω πολύ μεγάλη οημααία στη οωματική επαφή, στην τρυφερή έχφρααη. Γι αυτό υποφέρω πού ζώ μόνη έναν μεγόλον έρωτα για μια γυναίκα μπλοκαριομένη ο' αυτό τό επίπεδο. Υποφέρω που την αγαπώ και πρέπει νά κρατηθώ μακριά της. Κάθε φορά που συναντιόμαστε καταπιέζω μέσα μου τη μεγαλύτερη ορμή και τον αυθορμητισμό μου κι αυτό με βυθίζει οτη μεγαλύτερη σωματική και ψυχική απογοήτευση. Νιώθω πώς μειώνομαι, πώς μέ αρνούνται Νομίζω πως ζω στο απόλυτο κενό, οτην έλλειψη του έρωτα στην έρημο, λες και ο μονόπλευρος έρωτας είναι ένας χώρος οριστικα στερημένος από τή χαρά, από τή μουσική.


 


34 ετών. παντρεμένη


Είμαι παντρεμένη εδώ και 24 χρόνια μ' έναν άντρα με τον οποίο αποτελούμε  φαινομενικά ένα ενωμένο ζευγάρι. Αλλά ο δεαμός μας δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος οε σεξουαλικό επίπεδο, παρόλο που έχουμε μεγάλη πνευματική επικοινωνία, τρυφερότητα και αμοιβαίο σεβασμό Οι σεξουαλικές μας επιθυμίες δεν εξελίχτηκαν μαζί γιατί εγώ συνέχισα νά έχω μια πιό ζωηρή απαιτητικότατα από τη δική του. Αλλωστε εμένα με ελκύουν οι γυναίκες (απο τά εφηβικά μου χρόνια). Πάντα κατάπνιγα αυτή την τοαη μέχρι τους τελευταίους μήνες, οπότε γνωριοα μιά νέα γυναίκα που μ έκανε πολύ γρήγορα να καταλάβω τη φύοη αυτών των συναισθημάτων Μας είναι πολύ δύσκολο να συναντιόμαστε χωρίς να τραβάμε την προσοχή των γύρω μας. Θέλουμε να διατηρήοουμε το ”καλό μας όνομα”, είμαστε παντρεμένες, εγώ εργαζομαι (δασκάλα), έχουμε παιδιά.  Δέν ντρέπομαι ούτε έχω τύψεις.  Μπορείς να αγαπάς πολλά πλάσματα ταυτόχρονα χωρίς να απιστείς οε κανένα. Δεχόμαστε καί προσφέρουμε διάφορα κομμάτια του εαυτού μας. 


 


48 ετών, παντρεμένη, παιδιά


Aπό το σύγγραμμα Εξομολογήσεις Γυναικών Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Θυμάρι για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X