Καλύτερος ο Αζάρ, κορυφαίος νέος ο Κέιν (video&pics)

Ο Εντέν Αζάρ και ο Χάρι Κέιν κέρδισαν τα βραβεία του καλύτερου παίκτη, αλλά και του πιο «λαμπερού» νέου άσου γι’ αυτή τη σεζόν στην Αγγλία! Οι βραβεύσεις έγιναν σε μια πραγματικά λαμπερή εκδήλωση, ενώ τιμήθηκαν και οι Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ για την προσφορά τους στο αγγλικό παίκτη!
Να αναφέρουνε πως η τιμητική διάκριση για τον Βέλγο μεσοεπιθετικό της Τσέλσι και τον Άγγλο φορ της Τότεναμ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που ήρθε μετά από ψηφοφορία των συναδέλφων τους.
Ο άσος της Τσέλσε (13 γκολ, 9 ασίστ έως τώρα) ανέβηκε στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τους Χάρι Κέιν (κάνει σούπερ χρονιά με την Τότεναμ, και έτσι κέρδισε θέση και την εθνική Αγγλίας), Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ), Φιλίπε Κουτίνιο (Λίβερπουλ), Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά και τον συμπαίκτη τους στους «μπλε», Ντιέγκο Κόστα.
Όσον αφορά στο βραβείο του καλύτερου νεαρού πήγε στον Χάρι Κέιν (20 γκολ, 7 ασίστ), που ξεπέρασε σε ψήφους τους Αζάρ (δεύτερος), Κουτίνιο, Ντε Χέα, Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι) και Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ). Κορυφαίος της σεζόν ο Αζάρ, καλύτερος νέος ο Κέιν…
Όπως είπαμε ξεχώρισαν οι βραβεύσεις των Φρανκ Λάμπαρντ και Στίβεν Τζέραρντ. Οι δυο τους αποχωρούν από το αγγλικό ποδόσφαιρο το φετινό καλοκαίρι με προορισμό το MLS, με τον Λάμπαρντ να συνεχίζει στη Νιου Γιορκ Σίτι και τον Τζέραρντ στους Λος Άντζελες Γκάλαξι… «Ήταν τιμή και ευλογία να παίξω στη Λίβερπουλ για τόσα χρόνια… Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο αναγνώρισης, γιατί έρχεται έπειτα από σκληρή δουλειά, θυσίες και φυσικά είναι σημαντικό να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που πάντα στοχεύει στην επιτυχία», είπε ο αρχηγός της Λίβερπουλ, ενώ από την πλευρά του, ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, που έγραψε «χρυσή» ιστορία και με την Τσέλσι τόνισε: «Ήταν πολύ σημαντική η Γουέστ Χαμ για εμένα, για τον τρόπο που λειτουργούσε ο σύλλογος και με βοήθησε να αναδειχθώ και να προχωρήσω. Φυσικά είμαι ευγνώμων στην Τσέλσι που άλλαξε την καριέρα και τη ζωή μου, ενώ είμαι χαρούμενος που παίζω φέτος και στη Μάντσεστερ Σίτι».
Στην εκδήλωση ήταν και πολλοί άλλοι άσοι από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ειδικά από την Τσέλσι…

So proud to be named @PFA young player of the year!So many people I could thank!A special night I won’t forget! #PFA pic.twitter.com/HYRLPUPxr8
— Harry Kane (@hkane28) April 26, 2015

Σχετικά άρθρα