Έκκληση ΠΣΑΠ για λύση

Έκκληση προς τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθεί λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο απευθύνει μέσω ανακοίνωσης ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.
Η ανακοίνωση:
“Ο Π.Σ.Α.Π. αναγνωρίζει και εκτιμά τις ειλικρινείς προθέσεις της ελληνικής πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία μαστίζει την αθλητική ζωή της χώρας και συνιστά οπωσδήποτε μείζον πρόβλημα για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, εφόσον υποβαθμίζει ανεξέλεγκτα τις συνθήκες παροχής των ποδοσφαιρικών τους υπηρεσιών, θέτοντας ιδιαιτέρως σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πλήθους συμπολιτών τους, φιλάθλων και μη, καθώς και τη δική τους, ενίοτε δε και αυτή την ίδια τη ζωή τους.
Περαιτέρω, ο Π.Σ.Α.Π. έχει προσφέρει την αμέριστη συνδρομή και συνεργασία του προς την πολιτεία, αναλαμβάνοντας σειρά δράσεων για την πρόληψη των φαινομένων της βίας και του ρατσισμού. Φρονούμε δε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αθλητικοί φορείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη και σύνεση, ώστε οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου να υπερνικηθούν με βάση τους επίσημους κανόνες, διεθνείς και εγχώριους.
Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, ικανή να επιφέρει αμετάκλητες ρήξεις, θα είχε ολέθρια αποτελέσματα στη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην προαγωγή του αθλήματος, στην αξία του ποδοσφαιρικού προϊόντος, καθώς και στην εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων των ποδοσφαιριστών.
Είναι δε γεγονός ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που εργάζονται στη χώρα μας, αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, γηπεδικές, οργανωτικές και οικονομικές, με κίνητρο την αγάπη για το άθλημα, με πνεύμα ευ αγωνίζεσθαι και στόχο την έντιμη νίκη και καταφέρνουν να είναι ανταγωνιστικοί και ισότιμοι σε διεθνές επίπεδο.
Οι Έλληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τις διακρίσεις που πετυχαίνουν στις διεθνείς διοργανώσεις, τονώνουν το εθνικό φρόνημα όλων των Ελλήνων, προβάλλουν τη χώρα στο εξωτερικό και αποδεικνύουν πως η ορθή στρατηγική και η απαράμιλλη μαχητικότητα επιφέρουν εξαίσια αποτελέσματα.
Με στόχο, λοιπόν, την αποφυγή αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, ο Π.Σ.Α.Π. απευθύνει ύστατη έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους προς εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης”.

Σχετικά άρθρα