Σήμερα θέατρο - "Το Ρολόι" στη σκηνή Κούρκουλος thumbnail

Σήμερα θέατρο – "Το Ρολόι" στη σκηνή Κούρκουλος

Μια περιπέτεια φτιαγμένη από χαρτί από την ομάδα Sui Generis.


Σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη τραντάζεται στη δίνη μιας οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης και νεοφασιστικά μορφώματα ανακύπτουν ως “λύσεις” εμείς επιλέξαμε αυτό το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη για να βουτήξουμε εκεί που πρωτοεκκολάφθηκε το αυγό του φιδιού: σ’ εκείνη την εξίσου ταραγμένη Ευρώπη που λόγω της γενικευμένης άγνοιας πνίγηκε στο ίδιο της το αίμα. Όπως και τότε έτσι και σήμερα τα μεγάλα, αδηφάγα κύματα της ιστορίας τείνουν να καταπιούν τις μικρές καθημερινές μας ιστορίες. Γι’ αυτό ακριβώς κάνουμε αυτήν την παράσταση, για να εστιάσουμε στην μικρο-ιστορία. Για να καταδείξουμε ότι οι μικρές απομονωμένες ψηφίδες αν ενωθούν, υπάρχει μια ελπίδα να μην οδηγηθούμε ξανά σε σβάστικες και κρεματόρια. Τρεις ανθρώπινες ιστορίες ξένου και εγχώριου φασισμού ζωντανεύουν από επτά ηθοποιούς άλλοτε σκύβοντας δημιουργικά στην μπρεχτική παράδοση και στο αφηγηματικό θέατρο και άλλοτε υπηρετώντας με πάθος ένα αυθόρμητο σωματικό θέατρο, εκφραστικό και έντονα συγκινησιακό. Μια περιπέτεια σε άχρονη αισθητική και έντονες πινελιές των πολυτάραχων δεκαετιών 30 και 40 και με κινηματογραφική αίσθηση που ξεπηδά χειμαρρώδης μέσα από μια γραφομηχανή κι έναν συγγραφέα που είναι παρών σε όλο το έργο, συνταράσσει τις ιστορίες του και συνταράσσεται από αυτές. Μια περιπέτεια φτιαγμένη από χαρτί. Ένα υλικό τόσο γνώριμο, τόσο ανθρώπινο και τόσο φορτισμένο με όλο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθηματικών και διανοητικών κραδασμών.


Πού
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΕΡ – ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ,
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια ,
Τηλ.: 210-5288170/ 171
Συγγραφέας
Διασκευή μυθιστορήματος: Κωνσταντίνος Μπιμπής – Sui Generis
Σκηνοθέτης
Κωνσταντίνος Μπιμπής
Ηθοποιοί
Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας
Συντελεστές
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη, Μουσική επιμέλεια – Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Video: Αθανάσιος Μυλωνόπουλος – Γιώργος Αλεξίου, Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή, Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Δώρα Βεστάρχη
Πότε
29 Απριλίου
Μέχρι Πότε
3 Μαΐου
Τι ώρα
Τετάρτη 29/4/15 στις 21:00 – Πέμπτη 30/4/15 στις 18:00 – Σάββατο 2/5/15 στις 21:00 – Κυριακή 3/5/15 στις 17:00
tospirto

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X