Περνώ και μόνη μου καλά!Πως είναι ο πρώτος καιρός μετά από έναν χωρισμό για τα ζώδια. thumbnail

Περνώ και μόνη μου καλά!Πως είναι ο πρώτος καιρός μετά από έναν χωρισμό για τα ζώδια.

Ας δούμε, λοιπόν, πως αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο αυτήν την πρώτη φάση μετά τον χωρισμό σύμφωνα με την Αστρολογία και πόσο …καλά περνά!


 ΚΡΙΟΣ


Αφού ζήσεις το δράμα σου, αφού το γευτείς έως εκεί που μπορεί να αντέξει η καρδιά σου, θα ξυπνήσεις ένα πρωί μέσα στην αισιοδοξία και αφού κοιταχτείς στον καθρέφτη, θα κάνεις τη μεγάλη δήλωση στον εαυτό σου: «Αρκετά πια! Πάμε γι’ άλλα!» Είσαι από τους ανθρώπους που το λένε και το εννοούν. Η μιζέρια και η αυτολύπηση δεν σου ταιριάζουν. Η ζωή προχωράει και είναι για τους δυνατούς. Στην επόμενη στροφή, ξέρεις ότι υπάρχουν άπειρες πιθανότητες προκλήσεων που περιμένουν τους τολμηρούς και σε αυτήν την περίπτωση, εσύ κερδίζεις το χρυσό μετάλλιο! Στις προκλήσεις λες πάντα «ναι!» Κι όσο γι’ αυτό που έφυγε από τη ζωή σου…. ε, ας πρόσεχε, εκείνος έχασε!


ΤΑΥΡΟΣ 

Σίγουρα, η πρώτη περίοδος μετά από έναν χωρισμό, δεν είναι και η καλύτερη φάση στη ζωή σου. Δεν είσαι φτιαγμένη από τη φύση σου για να ζεις μόνη αλλά από την άλλη, έχεις μια ευκολία στο να κατατάσσεις τα θέματα της ζωής σου με τέτοιο ορθολογιστικό τρόπο, που ούτε εσύ η ίδια δεν μπορείς να αρνηθείς την πραγματικότητα. Αφού αφήσεις να περάσει το πρώτο διάστημα της απόλυτης παραίτησης και της ταβανοθεραπείας, θα σηκωθείς ένα πρωί και θα κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο για μια ριζική αλλαγή, κούρεμα-χρώμα. Μετά, θα πάρεις την κολλητή σου και θα κλείσετε τραπέζι στο αγαπημένο σου εστιατόριο… σιγά μην κάτσεις να σκάσεις!  

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εσύ έχεις έναν ιδιόρρυθμο τρόπο διαχείρισης της κατάστασης τον πρώτο καιρό. Ενώ άλλοι κάθονται και ταμπουρώνονται στο σπίτι τους, εσύ θα ξεχάσεις το δρόμο της επιστροφής για το δικό σου. Θα βγεις, θα μιλήσεις με πολύ κόσμο, θα βρεις νέες δραστηριότητες… γενικά, θα κάνεις οτιδήποτε για να αποφύγεις να έρθεις αντιμέτωπη με την κατάσταση, το πρώτο διάστημα. Όταν νιώσεις, όμως, ότι είσαι αρκετά πιο δυνατή κι έχεις αποκτήσει και άλλα «δεκανίκια» στη ζωή σου, τότε ναι, θα αποδεχτείς το τι έγινε και το πόσο σε πλήγωσε. Η διαφορά είναι ότι το διάστημα που μεσολάβησε σου απέδειξε ότι υπάρχει ζωή και μετά από εκείνον. Και επειδή είσαι άνθρωπος εξαιρετικά πρακτικός, σε ενδιαφέρει πάντα το τελικό αποτέλεσμα. 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εντάξει, δεν είσαι και η πιο εύκολη περίπτωση… Κι αυτό, γιατί είσαι φύση συντροφικό άτομο. Αλλά στη ζωή δεν πάνε όλα πάντα έτσι όπως θα θέλαμε γι’ αυτό κι εσύ, θες δεν θες, κάποια στιγμή θα το αποδεχτείς και θα συνεχίσεις μπροστά. Μέχρι τότε όμως, υπάρχει μια σχετική πορεία που θα αναγκαστείς να διανύσεις. Επειδή, όμως, το πρώτο διάστημα, λειτουργείς ιδιαίτερα μαζοχιστικά με τον εαυτό σου, για παράδειγμα, ενώ σου αρέσει η μουσική είσαι ικανή να πάψεις να ακούς ακόμη και ραδιόφωνο… καλό θα ήταν να το συνειδητοποιείς αυτό και όποτε μπορείς, να σου προσφέρεις  μικρές δόσεις χαράς και απόλαυσης. Το να τιμωρείς τον εαυτό σου, δεν θα κάνει ευκολότερη την κατάσταση…  Οι φίλοι και η οικογένεια είναι το λιμάνι που νιώθεις ασφαλής και προστατευμένη.


ΛΕΩΝ

Μια γνήσια Λιονταρίνα θα πονέσει αλλά πάντα… με αξιοπρέπεια! Δεν θα επιτρέψει εύκολα στους άλλους να δουν το πόσο την έχει επηρεάσει ένας χωρισμός, σε σημείο μάλιστα που είναι ικανή να το κάνει να φανεί και ως δική της επιλογή. Γενικά όμως, η θετική της φύση και οπτική απέναντι στη ζωή, καθώς και ο κοινωνικός της χαρακτήρας, δεν θα της επιτρέψουν για πολύ το κλείσιμο στον εαυτό της. Εξάλλου, το σκούρο χρώμα, σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής, το απεχθάνεται εντελώς. Κάποια στιγμή, θα κοιταχτεί στον καθρέφτη, θα συνοφρυωθεί για το πώς άφησε τον εαυτό της να «καταντήσει» και αμέσως μετά, θα βάλει τα πιο χρωματιστά και εντυπωσιακά ρούχα της, θα κάνει μερικά τηλέφωνα…  και σύντομα θα αρχίσει να γεύεται και πάλι τις χαρές της εργένικης ζωής! 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πότε πήγες τελευταία φορά στο γαστρεντερολόγο σου; Πόσα αντιόξινα πήρες; Κι αφού νιώσεις ότι αρκετά σωματοποίησες την κατάσταση και έχουν αρχίσει να αναβοσβήνουν σαν τρελά τα κόκκινα λαμπάκια εκτάκτου κατάστασης… το παίρνεις πια απόφαση να μπεις και πάλι στο «σωστό δρόμο»! Και ο σωστός δρόμος ξεκινά πάντα από κάποιον διάδρομο γυμναστικής ή το γραφείο του διαιτολόγου σου. Θα κάνεις μια εξόρμηση στο σουπερ μάρκετ και θα αγοράσεις ό, τι ζαρζαβατικό βρεις μπροστά σου, θα κάτσεις και θα ετοιμάσεις μια λίστα με το εβδομαδιαίο σου μενού και αμέσως μετά, μια άλλη με τις υποχρεώσεις σου που έχεις αμελήσει. Το πρόγραμμα με τις λίστες και η χαρά που παίρνεις κάθε φορά που τικάρεις «done!» είναι η απόλυτη ηδονή. Νιώθεις ότι παίρνεις και πάλι τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου και ξέρεις που βαδίζεις! 


ΖΥΓΟΣ


Οπωσδήποτε, δεν είναι και με κανέναν τρόπο, η καλύτερη φάση στη ζωή σου. Άσε που ξυπνάνε όλες εκείνες οι ασυνείδητες ανησυχίες σου περί απόρριψης… τις οποίες κουβαλάς από τη βρεφική σου ηλικία και με αυτές, είτε έτσι, είτε αλλιώς, είναι δύσκολο να αναμετρηθεί ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον εσύ. Αυτό όμως που πραγματικά σε σώζει είναι η καλή σου η καρδιά. Η καλή διάθεση απέναντι στους ανθρώπους και γενικά, η αγάπη σου για τη ζωή. Από τη νστιγμή που θα κάνεις το πρώτο σημαντικό βήμα και θα πιάσεις το ακουστικό του τηλεφώνου σου για να μιλήσεις στην κολλητή σου… αυτό ήταν. Θεραπεύτηκες! Είναι σίγουρο πως μετά το τηλέφωνο θα ακολουθήσει ραντεβού και ξενύχτι …που θα καταλήξει σε γέλια μέχρι δακρύων. Κάποια στιγμή μάλιστα, θα ακούσεις τον εαυτό σου να δηλώνει: «πόσο καιρό είχα να περάσω πραγματικά τόσο καλά…!» 


ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Σιγά μην πέσεις από τα σύννεφα… Εξάλλου, το έχεις παίξει τόσες φορές αυτό το σενάριο στο μυαλό σου, που νιώθεις ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα, ξέρεις και πώς να το αντιμετωπίσεις. Παρ’ όλα αυτά, κάθε φορά είναι το ίδιο οδυνηρή. Για σένα, είναι ζήτημα τιμής να πας «το μαχαίρι ως το κόκαλο» και να ανακαλύψεις ως ποιο σημείο φτάνουν οι αντοχές σου. Κατά μια διεστραμμένη έννοια, θα έλεγε κανείς ότι σχεδόν το απολαμβάνεις. Άσε που επιβεβαιώνεται το μότο σου πως «τίποτα δεν κρατά για μια ζωή». Αφού λοιπόν θα το περάσεις από σαράντα κύματα και θα εξετάσεις και πάλι με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια όλη τη διάρκεια της σχέσης σας, κάποια στιγμή θα αποφασίσεις ότι… δεν έφταιγε εκείνος, απλώς, τόσος ήταν! 


ΤΟΞΟΤΗΣ

Εντάξει, άνθρωπος είστε κι εσείς. Μην απορείτε, λοιπόν, που τον πρώτο καιρό, μετά από έναν χωρισμό, νιώθετε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σας. Είναι απόλυτα φυσικό κι εσείς ένας επίσης φυσιολογικός άνθρωπος. Παρ’ όλα αυτά, είστε από τους τυχερούς, δεν διαρκεί για πολύ η κατάσταση της ενδοσκόπησης και απομόνωσης. Σύντομα νιώθετε τη ζωή να σας καλεί και σίγουρα δεν μπορείτε να μείνετε αδιάφοροι. Μόλις αρχίσετε να νιώθετε ότι ανακάμπτετε, η αισιοδοξία που σας χαρακτηρίζει και η δίψα σας για να γνωρίσετε νέες εμπειρίες, είναι τα πιο δυνατά σας όπλα. Το πιο πιθανό είναι ότι στην πρώτη ευκαιρία, θα οργανώσετε με την παρέα σας ένα ταξίδι που θα σας βοηθήσει να τραβήξετε ένα οριστικό Χ στο παρελθόν σας. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από τους πιο συγκρατημένους του ζωδιακού. Ακόμη κι αν σε πονέσει ένας χωρισμός, ξέρεις αμέσως να διακρίνεις τα θετικά σημεία της κατάστασης. Το κυριότερο ότι θα μπορέσεις τώρα πια αβίαστα να προσηλωθείς στις προσωπικές σου επιδιώξεις και σύντομα, το πρόγραμμά σου θα είναι τόσο πολύ φορτωμένο, που δεν θα έχεις στιγμή για να σκεφτείς. Που και που βέβαια, θα σου περνά απ’ το μυαλό η προηγούμενη κατάσταση, αλλά μόλις θα κοιτάς το ρολόι σου… δεν θα σου μένει χρόνος. Η εργασιοθεραπεία, στη δική σου περίπτωση, αποδίδει τα μέγιστα! Μετά από κάθε χωρισμό, νιώθεις πιο ώριμη και πιο σοφή. Με τον καιρό, συνειδητοποιείς τη δύναμή σου και απολαμβάνεις την αίσθηση της ελευθερίας. 


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είσαι από τη φύση σου ένα αξιοπρεπές άτομο. Όσο κι αν πονέσεις, δεν θα αφήσεις να καταλάβουν οι άλλοι, πόσο μάλλον δε ο πρώην, τι ακριβώς νιώθεις και πως περνάς. Στην πορεία, ξέρεις πως όσο το δυνατόν λιγότερο συζητάς για την κατάσταση, τόσο γρηγορότερα θα την ξεπεράσεις. Δεν σου αρέσει να πονάς, ούτε να κρατάς κακίες. Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, είναι να κάνεις μια fast αυτοψυχανάλυση και να περάσεις στο επόμενο level! Για σένα, η ζωή είναι γεμάτη εμπειρίες και νέα σταυροδρόμια. Το πιο εύκολο είναι να βρεις νέους στόχους για να γεμίσεις τη ζωή σου. Σύντομα, αρχίζεις να απολαμβάνεις την αυτοδιάθεσή σου και να εκτιμάς όλα τα οφέλη της  ελεύθερης ζωής! 


ΙΧΘΥΣ


Όσο ευαίσθητοι και εύθραυστοι εξωτερικά δείχνετε, άλλο τόσο δυνατή είναι και η εσωτερική αναγεννητική σας ικανότητα. Φυσικά και θα ζήσετε την περίοδο της θλίψης, όπως της αρμόζει, αλλά πολύ σύντομα, θα βαρεθείτε και θα προτιμήσετε να κάνετε και πάλι τα πρώτα σας βήματα στην κοινωνική σας ζωή. Η γλυκιά και ευαίσθητη φύση σας, δεν μπορεί να μείνει για καιρό ασυγκίνητη μπροστά σε νέους πειρασμούς. Ταυτόχρονα, θα αρχίσετε ένα σωρό νέες δραστηριότητες, θα γραφτείτε σε γυμναστήριο, θα αλλάξετε πρόγραμμα διατροφής, χρώμα μαλλιών, γκαρνταρόμπα…  αλλά ποτέ εσάς! Σύντομα ο έρωτας θα σας ξαναχτυπήσει την πόρτα κι επειδή κάπου βαθιά μέσα σας το ξέρετε, δεν θέλετε ο χρόνος σας να πάει χαμένος!


 


 


http://www.e-zwdia.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X