Δες τι παθαίνει το ζευγάρι αν δεν κάνει σεξ για πολύ καιρό!  thumbnail
Ενα μέσο ζευγάρι στη Βρετανία κάνει σεξ τρεις φορές το μήνα λένε τα στατιστικά στοιχεία, φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Την ίδια στιγμή 1 στους 20 γάμους δεν περιλαμβάνει καθόλου σεξ! Τελικά, πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε ένα γάμο;

Δες τι παθαίνει το ζευγάρι αν δεν κάνει σεξ για πολύ καιρό!

Ενα μέσο ζευγάρι στη Βρετανία κάνει σεξ τρεις φορές το μήνα λένε τα στατιστικά στοιχεία, φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Την ίδια στιγμή 1 στους 20 γάμους δεν περιλαμβάνει καθόλου σεξ! Τελικά, πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε ένα γάμο;

Τρία παντρεμένα ζευγάρια με τακτική σεξουαλική ζωή κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα. Τους ζήτησαν να απέχουν από το σεξ για ένα μήνα για να διαπιστώσουν τι επίδραση θα είχε τη σχέση τους.

Το κοινό και στις τρεις περιπτώσεις είναι ότι οι άντρες ένιωσαν περισσότερο στρες και αϋπνίες, οι γυναίκες νιώθουν μοναξιά.
Πρώτο ζευγάρι: Κράτησαν την απαγόρευση, αλλά…

Η Τζούντι και ο Κρις Φιλντχάουζ είναι μαζί 12 χρόνια και έχουν ένα γιο, τον Τόμπι, πέντε ετών. Η Τζούντι είναι 37 ετών και είναι βοηθός σε δικηγορικό γραφείο. Ο Κρις είναι 41 ετών και είναι ζωγράφος. Το ζευγάρι ζει στο Μπράντφορντ και κάνει σεξ δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Κρις δεν ενθουσιάστηκε όταν η σύζυγός του του ζήτησε να συμμετέχουν στο πείραμα καθώς το σεξ είναι πολύ σημαντικό μέρος του γάμου τους.

Στις τρεις πρώτες ημέρες, σκεφτόταν συνεχώς αυτό που δεν έπρεπε να κάνει. Ενιωσε σαν να έκανε δίαιτα και δεν τον άφηναν να φάει γλυκό. Καθώς η εβδομάδα περνούσε, η απογοήτευση του μεγάλωσε. Την 5η μέρα ήταν οξύθυμος και με το ξυπνούσε το πρωί έφευγε από το κρεβάτι γιατί ήθελε τόσο πολύ τη γυναίκα του εκείνη τη στιγμή.

Η Τζούντι έγινε επίσης κακόκεφη. Ήταν ιδιαίτερα γκρινιάρα το πρωί κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας.

Το ζευγάρι ένιωσε ότι είχε απομακρυνθεί, αν και κοιμούνταν στο ίδιο κρεβάτι.

Ανδρας: «Ενιωσα να απομακρυνόμαστε»

Ο Κρις λέει: Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε κάποιο αντικατάστατο του σεξ. Συνήθως επανασυνδεόμαστε μέσω του σεξ, ωστόσο τώρα δεν γινόταν. Αλλά την τρίτη εβδομάδα είχαμε προγραμματίσει διακοπές σε ένα υπέροχο μέρος και ήλπιζα να την πείσω να σπάσουμε την απαγόρευση. Ωστόσο εκείνη αρνήθηκε να το κάνει.

Ενιωσα απόρριψη, λέει ο Κρις. Οταν ο μήνας πέρασε ήμουν τόσο χαρούμενος όταν ξύπνησα το πρωί και αμέσως την τράβηξα δίπλα μου για να κάνουμε έρωτα. Δεν ήταν η καλύτερή μας απόδοση, αλλά ένιωσα υπέροχα.

Γυναίκα: «Φοβόμουν μη με απατήσει»

Η Τζούντι λέει: Η ζωή μιας εργαζόμενης μητέρας έιναι πολύ γεμάτη. Αλλά, όσο κουρασμένη κι αν ήμουν πάντα έβρισκα χρόνο να κάνω σεξ με τον σύζυγό μου. Ως εκ τούτου, ήμουν τρομοκρατημένη από ένα μήνα αποχής από το σεξ γιατί πίστευα ότι θα κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στο γάμο μας.
Κατά τη δεύτερη εβδομάδα η Τζούντι άρχισε να νιώθει ότι δεν της έλειπε τόσο το σεξ όσο το να βρίσκεται πολύ κοντά με τον Κρις. Φοβόμουν ότι θα νιώσει ότι δεν τον αγαπώ, γιαυτό του έγραφα μηνύματα αγάπης.

Και ενώ η λογική μου πλευρά ήξερε ότι ο σύζυγός μου δεν θα πάει με άλλη γυναίκα, υπήρχε μια φωνή ανασφάλειας στο κεφάλι μου που αναρωτιόταν αν έπαιζε το μάτι του.

Επίσης, έγινα πολύ οξύθυμη για μικρά πράγματα, όπως όταν ο Κρις δεν άδειαζε το πλυντήριο πιάτων. Κανονικά το κάνω ευχαρίστως αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, με πείραξε περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ τον αγκάλιαζα αναγκαζόμουν να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από το σεξ.
Το πείραμα αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι χωρίς σεξ ένιωθα λιγότερο αγαπητή και περισσότερο ανασφαλής, έτσι θα συνεχίσω να το θεωρώ ως προτεραιότητα στον γάμο μου.
Δεύτερο ζευγάρι: Κράτησε την απαγόρευση μόνο ένα δεκαπενθήμερο

Η Νάταλι και ο Νικ Χολ είναι παντρεμένοι επτά χρόνια. Ο Νικ είναι 42 ετών οικοδόμος, και έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο. Αυτός και η 30χρονη Ναταλί πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία γονιμότητας για να αποκτήσουν παιδί. Το ζευγάρι, από το Worcester, κάνει σεξ κατά μέσο όρο τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ανδρας: Ενιωσα τόσο μόνος χωρίς σεξ.

Ο Νικ λέει: Αν και είχα σοβαρές επιφυλάξεις για την απαγόρευση, οι πρώτες ημέρες της αποχής ήταν ευκολότερες από ό,τι περίμενα. Αλλά από το πρώτο Σαββατοκύριακο και μετά δυσκολεύτηκα πολύ.
Ξυπνήσαμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αλλά γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε έρωτα, σηκώθηκα και πήγα να κάνουν εργασίες στον κήπο. Εκτόνωσα τη συσσωρευμένη απογοήτευση μου κάνοντας δουλειές.
Την δεύτερη ήμασταν και δύο εκνευρισμένοι. Μικρά πράγματα, όπως το να γυρνάς σπίτι από τη δουλειά και να είναι ακατάστατο με ενόχλησε.
Η Νάταλι εκνευριζόταν επίσης με ασήμαντα πράγματα. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο τα πράγματα ήταν τόσο τεταμένα, προσπάθησα να βελτιώσω τη διάθεσή μας και προσφέρθηκα να κάνω κάτι που μου ζητούσε καιρό, να ανακαινίσω το σαλόνι μας. Αρχικά ενθουσιάστηκε, αλλά στην πορεία άρχισε να διαμαρτύρεται για το χάλι που είχα δημιουργήσει.
Δύο εβδομάδες χωρίς σεξ μας είχαν κάνει τόσο υπερ-ευαίσθητους. Μισούσα αυτό που μας είχε συμβεί. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να μας σώσει ήταν να σπάσουμε την απαγόρευση. Είμαι τόσο μόνος χωρίς σεξ.

Γυναίκα: «Εσπασα την απαγόρευση γιατί δεν άντεξα»

Η Ναταλί λέει: Ο Νικ και έχουμε μια ενεργή σεξουαλική ζωή – τόσο πολύ που έχουμε σπάσει τρία κρεβάτια κατά τη διάρκεια του σεξ. Ξέρω οτι κάποια ζευγάρια που αγωνίζονται να συλλάβουν αυτό το πάθος χάνεται, ωστόσο δεν συνέβη σε εμάς.
Το περίεργο είναι ότι χωρίς σεξ δεν κοιμόμουν καλά και είχα περισσότερο άγχος. Το σεξ ήταν πάντα ένας πολύ καλός, φυσικός τρόπος για την ανακούφιση του στρες.

Έτσι, όταν δύο εβδομάδες από την έναρξη του πειράματος μας, ο Νίκ με πλησίασε, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Την επόμενη μέρα ένιωσα άσχημα με τον εαυτό μου.
Τρίτο ζευγάρι: «Το σεξ δεν είναι αυτό που μας ενώνει»

Το τρίτο ζευγάρι, ο Τζον και η Γιασμίν Ντουγκάν είναι 35 χρόνια, παντρεμένοι τα 33 από αυτά και έχουν δύο παιδιά.

Ο Τζον είναι 60 ετών και ήταν διευθυντής ανθρωπίνων πόρων πριν από τη συνταξιοδότηση ενώ τώρα εργάζεται με μερική απασχόληση ως οδηγός, ενώ η Γιασμίν 65 ετών, διδάσκει quilting. Ζουν στη Νοτιο-δυτικό Λονδίνο και συνήθως κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα.

Ανδρας: Το σεξ δεν καθορίζει τη σχέση μας

Ο Τζον λέει: Από τότε που βρεθήκαμε το σεξ ήταν σημαντικό μέρος της σχέσης μας. Φυσικά, τώρα δεν κάνουμε τόσο πολύ όσο όταν ήμασταν νέοι αλλά ακόμα θεωρούμε ότι το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του γάμου μας. Οταν συμφωνήσαμε σε αυτή την πρόκληση, δεν πίστευα ότι θα ήταν πρόβλημα.

Τις πρώτες 6 ημέρες σχεδόν δεν το σκέφτηκα. Αλλά το πρωί της Κυριακής ένιωσα περίεργα. Η δεύτερη εβδομάδα πέρασε σχετικά εύκολα, πιθανώς επειδή η σχέση μας έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο και είμαστε αδελφές ψυχές που μπορούμε να διασκεδάζουμε με απλά πράγματα.
Αυτό το πείραμα μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ένα απίστευτα ισχυρό δεσμό.

Γυναίκα: Είχα περισσότερο άγχος και δεν μπορούσα να κοιμηθώ

Η Γιασμίν λέει ότι δυσκολεύτηκε αρκετά, είχε δυσκολία στον ύπνο και επειδή υποφέρει από αϋπνία, το σεξ την έκανε να κοιμάται καλύτερα.

Μετά από ένα μήνα η Γιασμίν λέει ότι ο ένας μήνας χωρίς σεξ δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση τους.
«Η αποχή από το σεξ δεν είχε μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στον γάμο μας, απλά έπρεπε να στερηθούμε αυτό που μας αρέσει πολύ και απολαμβάνουμε» προσθέτει η 65χρονη.


www.madata.gr[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X