«Θέλουν να χαλάσουν την εικόνα του βόλεϊ»

Απάντηση στη φημολογία περί κινδύνου για τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας βόλεϊ Ανδρών στο World League έδωσε η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.
Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
“Με αφορμή πρόσφατη αναφορά σε ιστολόγια στο διαδίκτυο ότι η συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας ανδρών στο world league τίθεται σε κίνδυνο, η ΕΟΠΕ θέλει να ενημερώσει τους φίλους του αθλήματος ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, αλλά αποτελεί αποκύημα της φαντασίας αυτών που αναζητούν μάταια λόγους να χαλάσουν την εξαιρετική εικόνα του αθλήματος μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς αυτή πιθανόν δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά τους σχέδια.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή τουΠαγκόσμιου βόλεϊ καθώς εδώ και καιρό έχουν διασφαλιστεί οι σχετικοί πόροι και σύντομα μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων θα υπάρξουν και ανακοινώσεις”.
Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης έκανε και την ακόλουθη προσωπική δήλωση:
“Από την πρώτη στιγμή, όταν εν μέσω πολλών ανοικτών εσωτερικών μετώπων του αθλήματος (οικονομικών και μη) και στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει από τότε τη χώρα μας, αναλάβαμε με τους συνεργάτες μου την ευθύνη να νοικοκυρέψουμε την ομοσπονδία, να διασφαλίσουμε την επιβίωση του αθλήματος και να βάλουμε τις βάσεις για την εκ νέου ανάπτυξή του όταν δημιουργηθούν ικανές συνθήκες, γίναμε δέκτες κακόβουλων επιθέσεων, συνήθως προσωπικών προς το πρόσωπό μου μέσω του διαδικτύου, οι οποίες πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια της κριτικής (που σε κάθε περίπτωση είναι θεμιτή) και συνιστούσαν λασπολογία, διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντία.
Συνειδητή επιλογή μας ήταν να μην απαντάμε σε κάθε ψευδή, συκοφαντική ή και υβριστική λίβελο, παρά μόνο σε περιπτώσεις άσκησης κριτικής από σωματεία ή φορείς του αθλήματος, οπότε με τη συμμετοχή μας σε δημόσιο διάλογο σε Γενικές Συνελεύσεις και άλλα θεσμικά όργανα ή με ανακοινώσεις αναζητούσαμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Και δεν απαντούσα ούτε προσωπικά στη λάσπη και τις συκοφαντίες για να μην αποπροσανατολίσω τον κόσμο του αθλήματος από τα πραγματικά προβλήματα ύπαρξης που αντιμετώπιζε το ελληνικό βόλεϊ και γιατί πίστευα και πιστεύω ότι μέσα από τους αγώνες και την προσπάθειά μου, όσα λάθη και αν έκανα όσοι θέλουν να δουν την αλήθεια την βλέπουν.
Τους τελευταίους μήνες όμως, που το άθλημά μας άρχισε να αποκτά άλλη εικόνα, η οποία θα ήταν ακόμη καλύτερη αν η Πολιτεία ήταν σε θέση να συμβάλει έστω και λίγο οικονομικά, αφού όσα έγιναν έγιναν χωρίς την είσπραξη της παραμικρής κρατικής επιχορήγησης και με το σύνολο των υπαλλήλων, στελεχών και συνεργατών της Ομοσπονδίας να είναι απλήρωτοι, σε γνωστό ιστολόγιο που αφιέρωσε εδώ και χρόνια χιλιάδες λέξεις για να μας λοιδωρήσει προστέθηκε και άλλο που επαναδραστηριοποιήθηκε. Το τελευταίο μάλιστα έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στο να αναρτά καθημερινά υβριστικά σχόλια και ψευδείς και συκοφαντικές “ειδήσεις” που αφορούν εμένα και στενούς συνεργάτες μου και όλη την προσπάθεια που γίνεται στην ΕΟΠΕ. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ιστολόγιο ενεργοποιήθηκε ξανά, μετά την άρνηση μου να “συμμορφωθώ” με τις συμβουλές και να “ικανοποιήσω” προσωπικά αιτήματα του διαχειριστή του.
Από τη στιγμή όμως που, όπως διαπιστώνω, η μέχρι σήμερα στάση της Ομοσπονδίας να μην απαντά σε ανώνυμα ψευδή και συκοφαντικά κείμενα και η προσωπική μου σιωπή εκλαμβάνεται από κάποιους ως “αδυναμία” είμαι υποχρεωμένος να προχωρήσω ως πρόσωπο αλλά και ως Πρόεδρος της ΕΟΠΕ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπερασπιστώ την προσπάθεια που γίνεται εδώ και πέντε χρόνια υπό αντίξοες συνθήκες για το άθλημά μας αλλά και να προασπίσω την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική μου τιμή και υπόληψη και τον λόγο πλέον θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία και θα προσφύγω το αμέσως προσεχές διάστημα.
Το άθλημά μας δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο τις συκοφαντίες και τα ψεύδη ανθρώπων οι οποίοι κινούνται αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα. Από σεβασμό όμως στην δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε και την όλη προσπάθεια δεν θα δώσουμε δημόσιο χαρακτήρα σε αυτή την αντιπαράθεση και δεν θα ακολουθήσουμε παρά μόνο δια της νομικής οδού τους συντάκτες αντίστοιχων κειμένων ό,τι και αν γράψουν ξανά”.

Σχετικά άρθρα