«Πράσινο» για το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ

Έπειτα από δύο αρνητικές αποφάσεις ο Παναθηναϊκός άκουσε ευχάριστα νέα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ως νόμιμη την επιχορήγηση ύψους 7 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο υπό τον πρόεδρο Νίκο Αγγελάρα έπειτα από έφεση που κατέθεσαν οι Πράσινοι κατά της πρωτόδικης απόφασης (η επιχορήγηση είχε κριθεί αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον όπως επίσης είχε τονιστεί ότι παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας), αποφάσισε τελεσίδικα ότι εγκρίνεται η σύμβαση του Παναθηναϊκού με την Περιφέρεια Αττικής για έργα ανάπλασης στην ιστορική έδρα του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείζονα επταμελής σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, μετά από θετική εισήγηση του κ. Αγγελάρα, έκρινε σχεδόν ομόφωνα ότι πρέπει να επιτραπεί η υπογραφή της επίμαχης σύμβασης για εργασίες βελτίωσης καθώς καθιστούν το γήπεδο πιο ασφαλές για τους αθλητές, αλλά και για τους φιλάθλους, ενώ μετά το πέρας των εργασιών το «Απ. Νικολαΐδης» θα πληροί και τις προδιαγραφές που ορίζει η UEFA.

Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας αλλά και ότι η νομιμότητα της χρηματοδότησης της περιφέρειας Αττικής δεν προσκρούει στην γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, εξειδικευόμενη στην αρχή της οικονομικότητας, καθώς η αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτεί τον εξοπλισμό αθλητικών εγκαταστάσεων δεν συναρτάται, σύμφωνα με την νομοθεσία, από το χρονικό ορίζοντα λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείεται η αρμοδιότητα αυτή της περιφέρειας Αττικής, σε περίπτωση περιορισμένου χρόνου λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σχετικά άρθρα