Πλάνο Champions League και 43ο

Η τοποθέτηση του Θόδωρου Γιαννίκου σχετικά με τη σεναριολογία για κίνδυνο αποκλεισμού του Ολυμπιακού από την Ευρώπη ήταν σαφής και από την ερυθρόλευκη διοίκηση υπάρχει αποφασιστικότητα για επιθετική πολιτική σχετικά με την προστασία της ομάδας από τη λάσπη που δέχεται εδώ και πολύ καιρό από τους εγχώριους ανταγωνιστές της.

Τα μηνύματα από την πλευρά του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρα όσον αφορά στον τρόπο αντίδρασης της ομάδας. Προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος όσων σκόπιμα προκαλούν ζημιά στο όνομα και το κύρος του Ολυμπιακού και των ανθρώπων του. Μα πάνω απ’ όλα συνέχιση της προσπάθειας για τη διατήρηση μιας ομάδας που θα απέχει πολύ από τους εγχώριους αντίπαλούς της και θα εξακολουθήσει να ανταγωνίζεται τα μεγάλα συγκροτήματα του εξωτερικού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ενίσχυση του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί σε κάθε επίπεδο, τόσο σε αυτό της εταιρείας που είναι απολύτως υγιής στην οικονομική και κάθε άλλη λειτουργία της, όσο και στο αγωνιστικό μέρος με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο επόμενο Champions League αλλά φυσικά τη διατήρηση των πρωτείων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα έχει προαναγγελθεί σκληρή γραμμή εναντίον όλων όσοι προκαλούν πρόβλημα στον Ολυμπιακό και αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η συκοφάντηση της ομάδας ώστε να καλυφθούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα των υπολοίπων. Στάση που επίτηδες είχε αποφύγει εδώ και χρόνια η πειραϊκή ΠΑΕ με στόχο να προστατεύσει το ίδιο το ποδόσφαιρο και τη λειτουργία του. Αλλά τώρα, όπως λένε στον Ολυμπιακό, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς κάποιοι έχουν περάσει την «κόκκινη γραμμή» και προσπαθούν να πλήξουν ανέντιμα και ύπουλα την ομάδα.

Σχετικά άρθρα