Η μείζων κατάθλιψη και η αντιμετώπισή της  thumbnail

Αλέκα 35 ετών

Βασανίζομαι από μείζονα κατάθλιψη είμαι 32 ετών σήμερα και ακολουθώ αντικαταθλιπτική αγωγή 10 χρόνια τώρα. Είμαι σε αναζήτηση ειδικού ειδικών αυτή την περίοδο λόγω αλλαγών στη ζωή μου και αλλαγών σε σχέση με το γιατρό μου. Δεν ξέρω τι να περιμένω με αυτή την επικοινωνία Βρέθηκα σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα είδα αυτή τη φόρμα επικοινωνίας και όντας σε τέτοια απόγνωση απελπισία και λοιπά συνοδά συναισθήματα και αισθήματα είπα να σας γράψω. Είμαι σε απελπισία όπως σας προανέφερα και η κατεπείγουσα διαδικασία να βρω ένα

Η μείζων κατάθλιψη και η αντιμετώπισή της

Αναγνώστης μας ρωτά:


Βασανίζομαι από μείζονα κατάθλιψη είμαι 32 ετών σήμερα και ακολουθώ αντικαταθλιπτική αγωγή 10 χρόνια τώρα. Είμαι σε αναζήτηση ειδικού ειδικών αυτή την περίοδο λόγω αλλαγών στη ζωή μου και αλλαγών σε σχέση με το γιατρό μου. Δεν ξέρω τι να περιμένω με αυτή την επικοινωνία Βρέθηκα σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα είδα αυτή τη φόρμα επικοινωνίας και όντας σε τέτοια απόγνωση απελπισία και λοιπά συνοδά συναισθήματα και αισθήματα είπα να σας γράψω. Είμαι σε απελπισία όπως σας προανέφερα και η κατεπείγουσα διαδικασία να βρω ένα καινούργιο γιατρό αυτή τη περίοδο ταλαιπωρεί τον ήδη ταλαιπωρημμένο ψυχισμό μου, σας ευχαριστώ. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον κύριο Γεώργιο Φλώρο, Ψυχίατρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.


Γιώργος Φλώρος


Είναι δύσκολο για κάποιον που έχει ένα ψυχιατρικό ζήτημα ειδικά αν το αντιμετωπίζει για χρόνια ειδικά όταν πρέπει να λες πάλι τα ίδια πράγματα από την αρχή και πρέπει να δεις πώς θα αντιδράσει στα θέματα που ξεκινάς και πάλι να αναλύεις. Είναι δύσκολο να εμπιστευθείς ξανά έναν άνθρωπο γιατί πολλές φορές οι ασθενείς μας, μας εμπιστεύονται πράγματα και καταστάσεις τα οποία κανείς άλλος δε γνωρίζει.


Είναι δύσκολη και η πρώτη επαφή αλλά και η διαδικασία επιλογής, καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει κάποιος να δει κάποιον και μετά κάποιον άλλο και να αισθανθεί καλά. Είναι λογικό να αισθάνεται έτσι η αναγνώστριά μας.


Μια συμβουλή είναι να ξεκινά η αναζήτηση ακόμα και με ένα μήνυμα ένα μέιλ ή μέσω σκάιπ, έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά την αναζήτηση και την επιλογή την κάνει πιο εύκολη. Μια γενική προτροπή είναι να πηγαίνει να βλέπει κάποιος αυτόν με τον οποίο πρόκειται να συνεργαστεί και αν νιώθει ότι δεν αισθάνεται καλά, ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να ανοιχτεί να επιλέξει κάποιον άλλο. Ειδικοί δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλοί. Δεν είναι ανάγκη να είναι ευχάριστος ή να συμφωνεί μαζί με τον ασθενή αλλά είναι σημαντικό να δίνει την αίσθηση της εμπιστοσύνης ένας ειδικός για να ανοιχτεί ο ασθενής και σε πρώτη φάση να νιώσει λίγο άνετα μετά την επαφή με τον επαγγελματία. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X