Σημάδια ότι κάποιος/ α σε φλερτάρει! thumbnail
Αργότερα τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την αλληλεπίδραση. Πώς αποκρυπτογραφούν οι άνθρωποι το φλερτ και το μη-φλερτ; Η σωματική έλξη είναι μέρος της εξίσωσης. Όσο πιο πολύ μας ελκύει σωματικά ένας άγνωστος, τόσο περισσότερο τείνουμε να τον φλερτάρουμε. Η φυσική έλξη για κάποιον, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη του φλερτ: Ακριβώς επειδή νομίζουμε ότι κάποιος είναι χαριτωμένος, δεν σημαίνει ότι θα ερμηνεύσει αυτόματα μια ουδέτερη συμπεριφορά ως φλερτ. Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι εξίσου κακοί στην ανίχνευση του φλερτ. Κατά τη συνομιλία

Σημάδια ότι κάποιος/ α σε φλερτάρει!

Μερικές φορές το φλερτ είναι εντελώς προφανές, αλλά τις περισσότερες είναι έμμεσο και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό. Πώς όμως μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε το φλερτ και να μην το μπερδέψουμε με μια φιλική κουβέντα;  


Το φλερτ είναι πιο περίπλοκο από ό, τι τελικά πιστεύαμε Εξ ορισμού, το φλερτ είναι το "σήμα" που δηλώνει έλξη. Το μυστικό όμως κρύβεται στο εξής: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να βιώσουν την άμεση απόρριψη, οπότε όταν θέλουν να επικοινωνήσουν το ενδιαφέρον τους, χρησιμοποιούν έμμεσες στρατηγικές φλερτ, αυτές που μοιάζουν με πειράγματα, αστειάκια και φιλικό ενδιαφέρον.   Πρόσφατη έρευνα δίνει νέα δεδομένα για το πώς ακριβώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν το πραγματικό φλερτ (Hall, Xing, και Brooks, 2014). Ερευνητές έβαλαν αγνώστους μεταξύ τους ανθρώπους μέσα σε εργαστήριο, όπου έπρεπε να μιλήσουν ο ένας στον άλλο για 10 λεπτά, ή μέχρι να αποκομίσουν μια πρώτη εντύπωση.


Αργότερα τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την αλληλεπίδραση.   Πώς αποκρυπτογραφούν οι άνθρωποι το φλερτ και το μη-φλερτ; Η σωματική έλξη είναι μέρος της εξίσωσης. Όσο πιο πολύ μας ελκύει σωματικά ένας άγνωστος, τόσο περισσότερο τείνουμε να τον φλερτάρουμε. Η φυσική έλξη για κάποιον, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη του φλερτ: Ακριβώς επειδή νομίζουμε ότι κάποιος είναι χαριτωμένος, δεν σημαίνει ότι θα ερμηνεύσει αυτόματα μια ουδέτερη συμπεριφορά ως φλερτ. Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι εξίσου κακοί στην ανίχνευση του φλερτ. Κατά τη συνομιλία με έναν άγνωστο, η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται το φλερτ όταν τους συμβαίνει. Σε αυτή τη μελέτη, οι γυναίκες που αναγνώρισαν το φλερτ ήταν μόνο 18%. Οι άνδρες τα πήγαν λίγο καλύτερα, αλλά με ένα ποσοστό ακρίβειας μόλις 36%. Τις περισσότερες φορές το φλερτ, απλά δεν γίνεται αντιληπτό ως φλερτ. Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν το μη-φλερτ με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι το φλερτ.


Στην ίδια μελέτη, το 83% των γυναικών αναγνώρισαν αμέσως το μη-φλερτ, όπως και οι άνδρες σε ποσοστό 84%. Φαίνεται τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι πολύ καλύτεροι στην αναγνώριση της απουσίας του φλερτ από ότι στην αντίληψή του.   Τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να αμφιβάλλουν για το ειλικρινές φλερτ, μπερδεύοντάς το με την ουδέτερη συζήτηση, ουσιαστικά αφήνουν τον έρωτα να τους προσπερνάει.   


Ποια είναι τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το πραγματικό φλερτ; Ψάξτε για μη λεκτικά σήματα. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μιλήσει.


Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που παρατηρούν "σήματα" του σώματος αντιλαμβάνονται πιο εύκολα το ερωτικό ενδιαφέρον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το χαμόγελο, η κλίση του σώματος προς τα εμπρός και το άγγιγμα, όπως φυσικά και η επαφή με τα μάτια, σχεδόν πάντα προδίδουν φλερτ. "Ακούστε" το φλερτ. Η αναγνώριση λέξεων ή φράσεων που έχουν ως στόχο το φλερτ, δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το ερωτικό ενδιαφέρον ερμηνεύεται από τις φιλοφρονήσεις, από τις αναφορές ότι είναι single και διαθέσιμοι και χρησιμοποιώντας ήπια σεξουαλικά υπονοούμενα ως σημεία ενδιαφέροντος. Εξετάστε το πλαίσιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φλερτ είναι πιο πιθανό να το βρούμε σε χώρους που έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: κοινωνικότητα (εκεί όπου οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μιλήσουν ο ένας στον άλλο),  αλκοόλ και τα κοινά ενδιαφέροντα (π.χ. ένα σημείο συγκέντρωσης για ομοϊδεάτες).


Το στιλ του φλερτ προδίδει την συμπεριφορά των ανθρώπων. Όχι ο καθένας δεν φλερτάρει με τον ίδιο τρόπο, οπότε αν γνωρίζετε το στιλ ενός ατόμου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γνώση αυτή για να καταλάβετε αν πρόκειται για φλερτ.   Πρόσφατη έρευνα αναφέρει τους τύπους του φλερτ: Παραδοσιακό φλερτ. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν παραδοσιακά, τείνουν να είναι εσωστρεφείς, προσεκτικοί και ευγενικοί όταν το φλερτ γίνεται σε ένα πάρτι, μπαρ, ή επαγγελματικό περιβάλλον. Δεν είναι οι τύποι που θα πιάσουν κουβέντα στο σούπερ μάρκετ. Φυσικό φλερτ. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν πολύ τη γλώσσα του σώματος, θα φλερτάρουν παιχνιδιάρικα σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς να τους απασχολεί το πλαίσιο που αναφέραμε πιο πάνω.   Παιχνιδιάρικο φλερτ. Είναι λιγότερο ευγενικοί από αυτούς που φλερτάρουν φυσικά και τείνουν να είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς. Όταν σε φλερτάρουν θα το καταλάβεις στον αέρα. Τέλος, οι άνθρωποι που κάνουν ειλικρινές και ευγενικό φλερτ προτιμούν να τους συστήσει κάποιος στο άτομο που θέλουν να φλερτάρουν και είναι πολύ προσεκτικοί στην προσέγγισή τους.


Πηγή: www.lifo.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X