Είναι το χειρότερο είδος σεξ! Δες τι μπορεί να πάθεις thumbnail

Είναι το χειρότερο είδος σεξ! Δες τι μπορεί να πάθεις

Το καταναγκαστικό σεξ 


Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας ο άνδρας και η γυναίκα βομβαρδίζονται καθημερινά από αμέτρητες πληροφορίες από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τα περιοδικά σχετικά με θέματα που αφορούν την υγεία και τον τρόπο ζωής. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες αφορούν και τις συνήθειες που «πρέπει» να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος για να θεωρείται επιτυχημένος και ευτυχισμένος. 

Οι γυναίκες για παράδειγμα «καλούνται» να έχουν συγκεκριμένες σωματικές αναλογίες, να μπορούν να χωρούν σε όλο και μικρότερα μεγέθη ρούχων (τα τελευταία χρόνια μάλιστα όλο και περισσότερες εταιρείας ενδυμάτων δημιουργούν νούμερα όπως 0 και extra small) και να ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας. 

Παράλληλα, οι γυναίκες δέχονται μηνύματα για το πώς πρέπει να είναι η ιδανική σχέση, ποια είναι τα γνωρίσματα ενός «τέλειου» συντρόφου, ποια πρέπει να είναι η συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, ποιες είναι οι «καλύτερες» στάσεις στο σεξ ακόμη και με ποιους τρόπους θα έχουν τον πιο έντονο οργασμό.

Αντίστοιχα οι άνδρες, πληροφορούνται για το τι πρέπει να έχουν για να θεωρούνται γοητευτικοί και πετυχημένοι ώστε να μην τους αντιστέκεται καμία γυναίκα. Ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα, αρώματα, πούρα καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί μύες είναι μερικά από τα απαραίτητα «συστατικά» του σύγχρονου άνδρα. Επιπλέον, δέχονται μηνύματα που τους υποδεικνύουν να έχουν πολλές ερωτικούς συντρόφους, τους τρόπους που θα κάνουν το τέλειο σεξ και θα τους προσφέρει οργασμούς.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο σημερινός άνδρας και γυναίκα φαίνεται να βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση του «τέλειας» σχέσης και του «τέλειου» σεξ. Επίσης, εμπλέκονται στη σεξουαλική διαδικασία λόγω του «πρέπει» και όχι της πραγματικής τους επιθυμίας.

Το «καταναγκαστικό σεξ», ένας όρος που ακούγεται όλο και πιο συχνά στις ημέρες μας αφορά εκείνες τις περιπτώσεις όπου το σεξ θεωρείται πλέον υποχρέωση και καθήκον.

Το καταναγκαστικό σεξ φαίνεται να εγκλωβίζει τον άνδρα και τη γυναίκα και συχνά μεγεθύνει το άγχος για σεξουαλική επίδοση. Παράλληλα, δεν είναι σπάνιο να οδηγήσει σε ένα σεξουαλικό πρόβλημα (σεξουαλικές δυσλειτουργίες). 

Πράγματι, ένας άνδρας ο οποίος μπορεί να έχει ερωτήματα όπως «θα είμαι καλός εραστής;», «θα της προσφέρω οργασμό;» είναι πιθανό να εμφανίσει πρόβλημα στύσης ή εκσπερμάτισης, ενώ μια γυναίκα που προβληματίζεται «θα του είμαι αρεστή;», «θα τον ικανοποιήσω;» μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολία στον οργασμό, στην εφύγρανση του κόλπου ή ακόμη να αισθανθεί και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X