Τηλεφωνικό σεξ- ροζ τηλέφωνα: Δείτε τι συμβαίνει thumbnail

Τηλεφωνικό σεξ- ροζ τηλέφωνα: Δείτε τι συμβαίνει

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Έχει αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος που ζει σε ανεπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες τείνει να χρησιμοποιεί υποκατάστατα όλων όσων έχει χάσει στο όνομα της ανάπτυξης και της ευημερίας του. Τα υποκατάστατα αυτά είναι σχεδόν πάντα εμπορεύσιμο, πωλούνται δηλαδή οπό επιχειρηματίες και αγοράζονται από ενδιαφερόμενους καταναλωτές.


Στην περίπτωση των ροζ τηλεφώνων αυτό που πρωταρχικά εμπορευματοποιείται είναι η πρωτογενής επιθυμία για επικοινωνία Ιδιαίτερα η εφηβεία και τα πρώτα μετεφηβικά χρόνια οηστελούν μια περίοδο αναζήτησης και στις μορφές ερωτικής επικοινωνίας και έκφρασης. Το ανώνυμα ερωτικά τηλεφωνήματα, πολλές φορές με τυχαίο αποδέκτη, όπως οε παλαιότερες εποχές και οι ανώνυμες ερωτικές επιστολές αηοτελούν πρακτικές κυρίως αυτής της περιόδου ζωής.


Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον ενήλικο που δεν έχει αρκετές ευκαιρίες να επικοινωνήσει ή να ικανοποιήσει τις ερωτικές του ανάγκες


Ένα άλλο σημαντικό θέμα που σχετίζεται με την πληρωμένη ερωτική τηλεφωνική συνδιάλεξη είναι η εκμετάλλευση του χώρου της ανθρώπινης φαντασίωσης Μέχρι τώρα υπήρχε ο επί πληρωμή έρωτας, τώρα εμφανίζεται η επί πληρωμή ερωτική φαντασίωση ο σύνχρονος άνθρωπος αντιμετωπίζει με όλο κοι περισσότερο άγχος το ενδεχόμενο της αποτυχίας οε κάθε του δραστηριότητα.


Η επί πληρωμή ερωτική φαντασίωση τον απαλλάσσει από το άγχος να συμμετέχει, να μετρήσει την απόδοσή του και να αποδείξει στον εαυτό του ότι είναι σεξουαλικά ικανός. Τον απαλλάσσει από το άγχος να λειτουργήσει σε συνεργασία μ' έναν άλλο άνθρωπο. Μ' αυτόν τον τρόπο, βέβαια, ο άνθρωπος εθίζεται στην παραίτηση και την αποχή από τη συναισθηματική συνδιαλλαγή με άλλους ανθρώπους Η ενεργητική παραγωγή φαντασιώσεων αηοτελεί μια πολύ σημαντική ψυχική λειτουργία. Η παραγωγή αυτή περιορίζεται δραστικά στις πληρωμένες ερωτικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Εδώ οι φαντασιώσεις προσφέρονται έτοιμες, με μια "ένεση” μέσα από την ακουστική οδό. Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να φαντασιώσει μπροστά στον κατακλυσμό εικόνων και ήχων που υφίσταται. Η ικανότητά του αυτή στροφεί και δημιουργείται έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα στη διατήρηση της ψυχικής του ισορροπίας. 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X