Η χρήση του δονητή: Κάτι που δε ξέρουν πολλές γυναίκες   thumbnail

Η χρήση του δονητή: Κάτι που δε ξέρουν πολλές γυναίκες

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Ο δονητής είναι μια συσκευή σχήματος φαλλού (πέους σε στύση) σε μέγεθος ίσο με μεγάλο φαλλό Η συσκευή αυτή παράγει δονήσεις τροφοδοτούμενη με ηλεκτρικό ρεύμα από μπαταρίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη σεξουαλικής διέγερσης με τον ερεθισμό ερωτογόνων περιοχών του σώματος (των γεννητικών οργάνων κ.λ.π.).


Η χρήση διαφόρων αντικειμένων, όpως οι δονητές, επηρεάζει θετικά ή αρνητικά το σεξ;


Η χρήση διαφόρων σεξουαλικά ερεθιστικών αντικειμένων όπως δονητές, είδη ρουχισμού κ.λ.π. σαν σεξουαλικά βοηθήματα θα μπορούσε να επηρεάσει άλλοτε με θετικό κοι άλλοτε με αρνητικό τρόπο το σεξ.


Το πρόβλημα της θετικής επίδρασης ή όχι των σεξουαλικών βοηθημάτων δεν είναι τόσο ποιοτικό, όσο ποσοτικό θα μπορούσαν δηλαδή να ενισχύσουν μερικές φορές αρκετά το ερωτικό παιγνίδι, όχι όμως να το υηοκαταστήσουν, ο κίνδυνος στη δεύτερη περίπτωση είναι να γίνουν ανάγκη ή απαραίτητο εξάρτημα για την ευόδωση της σεξουαλικής επαφής. Ακόμη περισσότερο, είναι δυνατό ένα τέτοιο αντικείμενο να επενδυθεί συναισθηματικά και να γίνει μονοδικός στόχος της σεξουαλικής επιθυμίας και αποκλειστικό εργαλείο της σεξουαλικής διέγερσης. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει αδυναμία ερωτικού προσανατολισμού προς ένα σύντροφο. Η αντιμετώπιση με αυτό τον τρόπο ενός αντικειμένου μπορεί πλέον να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σεξουαλικής διαστροφής.


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr


Διαβάστε επίσης 


Γιατί άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα στο σεξ;
Γράφει η  Εύη Κυράνα είναι ψυχολόγος υγείας-σεξολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.Γιατί χρησιμοποιούν δονητή κατά τις σεξουαλικές επαφές οι γυναίκες;


Η χρήση δονητή από τις γυναίκες δεν έχει μελετηθεί πολύ. Μια μελέτη (Herbenick, 2011) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού των ΗΠΑ έδειξε ότι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες έχουν θετική άποψη για τη χρήση δονητή από τις γυναίκες. Μάλιστα, οι γυναίκες που είχαν θετικές αντιλήψεις είχαν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία συγκριτικά με εκείνες που είχαν αρνητικές αντιλήψεις. 

Εκτός από τη χρήση δονητή κατά την αυτοϊκανοποίηση, αρκετές γυναίκες επιθυμούν τη χρήση του κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών. Σχετική μελέτη (Herbenick, 2010) σε 2.000 γυναίκες από τις ΗΠΑ, ηλικίας 18-60 ετών, έδειξε ότι αρκετά συχνά οι ετεροφυλόφιλες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες χρησιμοποιούν δονητή όταν κάνουν σεξ με το ταίρι τους. 

Οι γυναίκες αυτές είχαν ικανοποιητική σεξουαλική λειτουργία και σε γενικές γραμμές ήταν ευχαριστημένες από τη σεξουαλική τους ζωή. Στα ετερόφυλα ζευγάρια, η ικανοποίηση των γυναικών συσχετίστηκε με την επιθυμία του άνδρα να χρησιμοποιηθεί δονητής.


Γιατί χρησιμοποιούν δονητή οι άνδρες;


Μέλετη (Reece, 2010) που διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού των ΗΠΑ έδειξε ότι το 44% των ανδρών είχε χρησιμοποιήσει δονητή κάποια στιγμή της ζωής του. 

Οι περισσότεροι ετεροφυλόφιλοι άνδρες που δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει δονητή στο παρελθόν το είχαν κάνει κατά τη διάρκεια σεξουαλικής δραστηριότητας με τη σύντροφό τους. Η χρήση του δονητή ήταν είτε κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών είτε κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. 

Επίσης, οι άνδρες που δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν δονητή κατά τις σεξουαλικές τους επαφές δεν είχαν κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία. 

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν ότι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες η χρήση δονητών κατά την επαφή δεν σχετίζεται με την ύπαρξη κάποιας δυσλειτουργίας, αλλά σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ευχαρίστηση είναι για τον κάθε άνθρωπο υποκειμενική και η επιλογή χρήσης ή όχι δονητών εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες του κάθε ατόμου.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X