Θέλει να τρέξει τις εξελίξεις

Το θέμα που… καίει περισσότερο και από τις μεταγραφές τον οπαδό της ΑΕΚ, δεν είναι άλλο από την επιστροφή στα “πάτρια εδάφη” και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της “Αγιά Σοφιάς”. Το τελευταίο διάστημα επικρατεί μία… παγωμάρα γύρω από τις εξελίξεις στο ζήτημα του γηπέδου και ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχεί.

Η έλλειψη ενημέρωσης που παρατηρείται και η μη επισημοποίηση της απόφασης του ΣτΕ (απομένει μόνο να καθαρογραφεί), έχει προκαλέσει προβληματισμό, τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης που ηγείται τις προσπάθειας της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει διαισθανθεί και για το λόγο αυτό έχει αποφασίσει να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες προκειμένου να τρέξει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Ο “Τίγρης” λοιπόν και οι συνεργάτες του θα ξεκινήσουν άμεσα επαφές με πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη (από το ΥΠΑΠΕΝ και όχι μόνο). Στόχος είναι -όπως διαρρέει από την ΑΕΚ- να επισπευστούν οι διαδικασίες για να έρθει σε δημόσια διαβούλευση η περιβαλλοντική μελέτη. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και σύμφωνα με πληροφορίες απαιτείται διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών για να ολοκληρωθεί, κάτι το οποίο σημαίνει καλό… Ιούλιο.

Για να προχωρήσει όμως η υπόθεση θα πρέπει ο αρμόδιος Υπουργός (και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης) να ανάψει το “πράσινο” φως. Στην ΑΕΚ βεβαίως γνωρίζουν πως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ασχολείται με πολύ πιο “καυτά” θέματα και για αυτό το λόγο κάνει προσεκτικά βήματα.

Οι άνθρωποι της “Ένωσης” θέλουν μόλις καταφέρουν και ενημερωθούν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης να ενημερώσουν με κάθε επισημότητα και τον κόσμο της ομάδας για να μην είναι υπόλογοι για την καθυστέρηση.

Ο μεγάλος στόχος πάντως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να πάρει την οικοδομική άδεια μέσα στο καλοκαίρι. Πότε ακριβώς; Μετά τα μέσα του Ιουλίου και εννοείται πως πριν από τον Αύγουστο, διάστημα που θα ξεκινήσουν να υπολειτουργούν τα πάντα στην Ελλάδα και θα κλείσει και η Ελληνική Βουλή.

Αν τα καταφέρει, τότε αυτό θα είναι το πιο χαρμόσυνο μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν και θα συμβάλλει δεδομένα και στην πώληση των διαρκείας, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα μετά το τέλος των play off.

Σχετικά άρθρα